Zobacz pojedynczy post
stary 18-04-2008, 12:57   #38
Turilot
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Bełchatów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Menera
Poziom: 130
Skille: 90/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

1,2,3,50,70,10,150,200,300 i koleją rzeczy 400 lvl tez musi paść to nieuniknione. Zapewne za 2-3 lata powstanie temat "Za ile dni pierwszy 500 lvl+".

Tibia jako gra mmorpg wygląda marnie przed innymi tego typu i jedyne co może przyciągnąć dzieci (które stanowią z 75% populacji grającej) to możliwość bycia najlepszym pod względem lvl co daje niejaką sławę na na swoim servie, a w przypadku bardzo wysokich lvl (Sero~, MDW) nawet w obrębie ludzi grających na wszystkich serverach i wprowadzenie ograniczenia mijało by się Cipśoftowi z celem.

Co do bicia samego lvl to jest to bardzo żmudne, ale niejako na niższych lvl nagrodą są dosyć ciekawe questy (mój ulubiony banshee), a skoro wbijemy już ten 130lvl+ to cóż nam pozostaje ? Grać dalej,a by grać.

A to jak długo ktoś będzie grac zależy tylko od charakteru czy chcemy mieć wysoki lvl (90% takich ludzi używa botów co mija się chyba z sensem gry, która ma być rozrywką), czy postawiliśmy sobie jakieś cele i po ich wykonaniu wchodzimy pogadać ze znajomymi, czy od czasu do czasu poexpić.

A sama gra zmierza w kierunku zapłać>graj, graj, graj>zapłać>graj, graj, graj>zapłać..................... Kiedy ja zaczynałem na servie było kilku ludzi mających 90-80 lvl, a aby iść na dl zbierało się ekipę, a teraz wchodzi 55 lvl i bije dl bez większego ryzyka deda więc za kilka updeatów według mnie zostaną sami botterzy i nikt więcej jeśli zmiany jakie będą wprowadzane zaowocują tylko nowymi expowiskami.
Turilot jest offline   Odpowiedz z Cytatem