Temat: Strona o RPG
Zobacz pojedynczy post
stary 18-12-2004, 18:26   #29
Dakar de'Slayer
Użytkownik Forum

Dakar de'Slayer's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Las Loren

Dakar de'Slayer ma numer GG 2795283
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Wiesz, osoby niewtajemniczone żadko wchodzą wogóle na takie strony. Zrobiłem małe badanie rynku (jak ładnie można określić pytanie znajomych? ) i o ile wiem, to najwięcej ludzi wchodzi na takie strony szukając przygód, ras, klas/profesji, a taże przy okazji często sprawdzają odpowiedzi na pytania związane z niezrozumieniem mechaniki danego systemu. Po za tym równierz różne poradniki dla początkujących.
Ja spróbuję później zrobić kilka poradników do D&D, głównie dla łotrzyka i magów, bo ich najlepiej znam (do D&D mam na HDD 5,7GB książek oraz 2,2GB Dragon magazine i Dungeon magazine, więc pomysłów mi nie braknie )
no ale jak napisać taki poradnik? Każdy gra na swój sposób i najlepiej jak umie. Ja np miałem wojownika na 2 kręgu w ED ale co tam jest do opisywania. Moge oczywiscie sprobować

Cytuj:

Zresztą, zastanów się sam. Co ty byś chcial przeczytać na takiej stronie? Nie co by łatwo było napisać, ale co byś chciał przeczytać?
Ja osobiście chciałbym na takiej stronce znaleść jakieś opisy ras (miejsca zamieszkania, krótka charakterystyka, jaka najlepsza profesja pasuje itp), możę jakieś przykładowe przygody, na których początkujący MG może sie wzorować. to pzredewszystkim, ale jest dużo rzeczy kóre mogłyby tam być. a ty?

Ten, który walczy z potworami winien uważać by samemu nie stać sie jednym z nich...Kiedy spoglądzasz w odchłań ona równierz patrzy w ciebie...
Dakar de'Slayer jest offline