Zobacz pojedynczy post
stary 18-12-2004, 20:10   #43
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

FARAONOWIE

Niedawno wszedł nowy update, a z nim nowe potwory. Wśród nich trzeba wyróżnić tak zwanych bossów - specjalne potwory, silniejsze niż inne.
Napierw dostaliśmy bossów - starożytnych faraonów, których miało być ośmiu, a wiadomo o siedmiu. Na Eterni zabito już siedem tych potężnych przeciwników:

Dzięki kill statistic znamy ich imiona, a dzięki uprzejmości graczy z innych światów także wygląd:

Jak widać jedni wyglądają jak Ankhrotep, wielka mumia, którą można spotkać w Ankrahnum, a inni podobnie, ale mają niebieskie ubranie.
- wygląd Ankhrotepa i niektórych faraonów, już to znamy
- wygląd innych faraonów
- z drugiej strony...
- ...i martwy
Faraonowie potrafią przyzywać silne potwory, takie jak Behemoty, a ich ciosy są silniejsze, niż jakichkolwiek innych monstrów. Słyszy się też, że jego combo dochodzi do 1100 i więcej obrażeń (ponoć 1400-1500 także się zdarzały), są niesamowicie szybkie i paraliżują, a zanim będziemy mogli się z nimi zmierzyć trzeba pokonać wiele innych przeszkód - dojścia do Morgutisa ma pilnować 5 Demonów:

Warto tyle się natrudzić i pokonać wszystkich bossów? Ano warto...
Z faraonami jest związany quest - ubić wszystkich i zebrać to, co zostawią. A są to...
Części hełmu faraona (nazwy są jedynie domysłami):
- ozdoba?
- gniazdo?
- lewy róg?
- prawy róg?
- fundament?
- obroża?
- ornament?
Jak widać brakuje ósmej, wieć można się przychylać, że faraonów jest jednak 7. Dwie części to ornament (ornament) i ozdoba (adornement), ale nie wiem które. Cały hełm wygląda tak:

Ale to nie jest koniec questa, bo hełm może wyglądać tak:

Nie wiadomo co zrobić, aby złączyć części hełmu w jedno, ani co zrobić z nim potem - czym jest klejnot. Pewnie scalić części może ktoś lub coś znajdujące się na nowym terenie - a może jest to coś, co już znamy? Może na przykład Ankhrotep? Klejnot zapewne dostaje się w inny sposób niż pozostałe części, ponieważ możemy mieć hełm bez klejnotu, ale bez rogu już nie. Może jest jeden najtrudniejszy faraon, do którego można się dostać jedynie posiadając hełm bez klejnotu?
Oprócz części hełmu faraonowie wyrzucają także inne unikalne przedmioty - każdy boss posiada inny, ale nie wiadomo który jaki. Ich też jest tylko siedem (nazwy to domysły, ale dwie są prawie na pewno prawdziwe):
- potężna runa???
- mroźna nuta???
- pęknięty kościany miecz???
- otwieracz do coca-coli???
- to jest kryształowa strzała (crystal arrow), 'nie przystoi strzelać taką strzałą z pospolitego łuku'
- to jest płonące serce (burning heart), 'pulsuje nieświętą energią'
- symbol czegoś tam?
Tyle wiemy o faraonach, ale wysoko poziomowi gracze wiedzą na pewno wiele więcej - kiedy zdecydują się nas uświadomić???

Pisałem to na podstawie screenów, spritów i wypowiedzi innych. Nie mam photoshop, więc nie zrobiłem transparency i animacji.

Ostatnio edytowany przez Bambuko - 19-12-2004 o 13:33.
Bambuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem