Zobacz pojedynczy post
stary 22-04-2008, 21:53   #284
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Bzdura, miałem te książki w II lub III gimnazjum.

Hm, szczerze mówiąc teraz już nie pamiętam (jestm parę lat po przeczytaniu tych tytułów), ale coś tam od siebie dodam. Moim zdaniem z roku na rok humany są coraz trudniejsze, wymagają po prostu NAUKI. Trzeba przeczytać lektury, których jest kilka, zmieniają się i takie tam. Z matmy jest inaczej, bo to w kółko ten sam materiał i tam się raczej wiele nie zmienia.

Co do samych testów, jeśli chodzi o te dwa tytuły, do których trzeba było się odnieść. Pamiętam te książki jako jedne z bardziej interesujących, pouczających. Jeśli nie czytał ich idiota, mogły wzbudzić w czytelniku wartości patriotyczne, narodowo-wyzwoleńcze (co prawda w tych czasach nie są tak respektowane), a to się ceni. Nie wspominam już, że to niezła lekcja historii, niektóre zdarzenia były oparte na faktach o ile dobrze pamiętam.

Ogólnie, chociaż ja nie mam dosłownie nic wspólnego z tymi testami, to ciesze się, że takowe tytuły zostały wymyślone. Na pewno jest wielu młodych ludzi, którzy dzięki nim odzyskali trochę "Polskości"
Wszystkie zdarzenia były odniesione do historii, nawet bohaterowie mieli swoje wzorce w rzeczywistości.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem