Zobacz pojedynczy post
stary 22-04-2008, 23:33   #15
nock keciron
Użytkownik Forum

nock keciron's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: yyy.. zapomnialem

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Jaja sobie robisz?
Może od początku:
1.
Cytuj:
Ten poradnik nie będzie szczegółowy.
To po co go piszesz?
2.
Cytuj:
Pochodnie wsadź do worka, tam gdzie jabłko
...
Jest ciemno więc zapal pochodnię i wsadz ją w miejsce strzał (pod maczugą)
To po co ją zdejmowac?
3.
Cytuj:
Tutaj znajdują się trzy groby, środkowy można rozkopać. Do tego potrzebujemy łopaty (shovel). Do kupienia w sklepie za (chyba) ok. 30-50 gps.
Nie będę tego komentowac. Wywinąłem rotfl'a. I Ty chcesz poradniki pisac?
4.
Cytuj:
Tam zostawiamy w skrzynce swoje niepotrzebne przedmioty, np. pieniądze.
Po co zbierac pieniądze skoro są niepotrzebne?
5.
Cytuj:
Czary:
Wszystkie opisy czarów możecie znaleść na Tibia.pl

Spontaniczne czary:
Pamiętajcie, aby kupić czar na przyzywanie potworów!!

8 lvl: Light, Find Person.
9 lvl: Light Healing.
10 lvl: Antidote.
11 lvl: Intense healing.
14 lvl: Magic Shield (Mana Shield).
20 lvl: Ultimate Healing.
23 lvl: Energy Beam.
29 lvl: Great Energy Beam.
35 lvl: Invisible.
38 lvl: Energy Wave.

Runiczne czary:
Są to czary, dzieki których robimy runy. Aby zrobić rune należy kupić w sklepie magicznym Blank Rune, wsadzić ją w ręke i wypowiedzieć zaklęcie. Wtedy ze zwykłej runy stworzymy magiczną runę.
15 lvl: FireField.
23 lvl: Great Fireball.
25 lvl: Heavy Magic Missile
31 lvl: Explosion.
45 lvl: Sudden Death.
Fire wave, Stalagmite, Thunderstorm, wszytkie visy to co?
Btw. Po co komu energy beam?
6.
Cytuj:
Według mnie nie opłaca się kupować pozostałych różdzek, ponieważ są one zbyt słabe, mam na myśli zasięg. Ja sam używałem do 33 lvl Wand of Dragonbreath
Kolejny rotfl. Nie wiesz, że po tym upie wszystkie różdżki mają zasięg równy 3 sqm? - nie pisz poradników. Lepiej sam je sobie poczytaj, bo widzę, że nie znasz się za dobrze. A tak poza tym to miałeś 98 maga i nie wiesz, że prędzej (tibia 7.8, 7.9, mogę się mylić) właśnie z WoCE i visa(głownie visa) sorc expil na smokach? Po co marnować 20 many na dobicie smoka jak można to zrobić za punktów many 8?

7.
Cytuj:
27 lvl i wyższe - Blue Robe, Plate Legs, Dragon Shield lub Crown Shield, Crown Helmet, Boots of Haste.
Blue legs.

8.
Cytuj:
Od 33 lvl~ - Posiadamy juz najlepszą rożdżke Wand of Inferno. No i w tym momencie możemy iść już na poważny exp. Bierzemy ze soba plecak HMMów i idziemy na Cyce, pojedyncze dragi, scraby, można chodzić również na pojedyncze respy DS(Demon Skeleton) oraz Vampire.
Podziwiam Cię! Jak można "poważnie expic" na pojedynczym respie vampira?

9.
Cytuj:
Od 50 lvl~ - Ja sobie na tym lvlu kupiłem PACCA i miałem latwiej z expieniem, ale dla tych co nie posiadają PACCA mogę chodzić na Hero, większą ilość dragów, polecam wyposażyć się w 2 plecaki HMM oraz 1 plecak SD, nie zapomnieć również 1 bp health potion oraz 1bp mana potion.
1 bp mp na 50 lvlu? Hero na facc? Ty naprawde taki głupi jestes? Czy tylko udajesz?

10.
Cytuj:
Od 70 lvl~ - Tu powiem któtko i zwięźle otóż chodzimy na pojedyncze respy Demonów mamy ze sobą 2 bp SD, 3bp HMM oraz 1 bp Great potion health i 1 bp great mana potion
GHP dużo Ci dadzą.

Podsumowując:

Poradnik beznadziejny, więcej opisałeś w nim o rooku niż o mainie.
Nie możliwym jest, że wbiłeś na nim 98 level, rzeczywiście prawdą byc może, jak stwierdził Vil, że byly to dwie postacie - 9 i 8 level.

Proszę, nie pisz więcej.

Ostatnio edytowany przez nock keciron - 22-04-2008 o 23:34.
nock keciron jest offline   Odpowiedz z Cytatem