Jaja sobie robisz?
Może od początku:
1.
Cytuj:
Ten poradnik nie będzie szczegółowy.
|
To po co go piszesz?
2.
Cytuj:
Pochodnie wsadź do worka, tam gdzie jabłko
...
Jest ciemno więc zapal pochodnię i wsadz ją w miejsce strzał (pod maczugą)
|
To po co ją zdejmowac?
3.
Cytuj:
Tutaj znajdują się trzy groby, środkowy można rozkopać. Do tego potrzebujemy łopaty (shovel). Do kupienia w sklepie za (chyba) ok. 30-50 gps.
|
Nie będę tego komentowac. Wywinąłem rotfl'a. I Ty chcesz poradniki pisac?
4.
Cytuj:
Tam zostawiamy w skrzynce swoje niepotrzebne przedmioty, np. pieniądze.
|
Po co zbierac pieniądze skoro są niepotrzebne?
5.
Cytuj:
Czary:
Wszystkie opisy czarów możecie znaleść na Tibia.pl
Spontaniczne czary:
Pamiętajcie, aby kupić czar na przyzywanie potworów!!
8 lvl: Light, Find Person.
9 lvl: Light Healing.
10 lvl: Antidote.
11 lvl: Intense healing.
14 lvl: Magic Shield (Mana Shield).
20 lvl: Ultimate Healing.
23 lvl: Energy Beam.
29 lvl: Great Energy Beam.
35 lvl: Invisible.
38 lvl: Energy Wave.
Runiczne czary:
Są to czary, dzieki których robimy runy. Aby zrobić rune należy kupić w sklepie magicznym Blank Rune, wsadzić ją w ręke i wypowiedzieć zaklęcie. Wtedy ze zwykłej runy stworzymy magiczną runę.
15 lvl: FireField.
23 lvl: Great Fireball.
25 lvl: Heavy Magic Missile
31 lvl: Explosion.
45 lvl: Sudden Death.
|
Fire wave, Stalagmite, Thunderstorm, wszytkie visy to co?
Btw. Po co komu energy beam?
6.
Cytuj:
Według mnie nie opłaca się kupować pozostałych różdzek, ponieważ są one zbyt słabe, mam na myśli zasięg. Ja sam używałem do 33 lvl Wand of Dragonbreath
|
Kolejny rotfl. Nie wiesz, że po tym upie wszystkie różdżki mają zasięg równy 3 sqm? - nie pisz poradników. Lepiej sam je sobie poczytaj, bo widzę, że nie znasz się za dobrze. A tak poza tym to miałeś 98 maga i nie wiesz, że prędzej (tibia 7.8, 7.9, mogę się mylić) właśnie z WoCE i visa(głownie visa) sorc expil na smokach? Po co marnować 20 many na dobicie smoka jak można to zrobić za punktów many 8?
7.
Cytuj:
27 lvl i wyższe - Blue Robe, Plate Legs, Dragon Shield lub Crown Shield, Crown Helmet, Boots of Haste.
|
Blue legs.
8.
Cytuj:
Od 33 lvl~ - Posiadamy juz najlepszą rożdżke Wand of Inferno. No i w tym momencie możemy iść już na poważny exp. Bierzemy ze soba plecak HMMów i idziemy na Cyce, pojedyncze dragi, scraby, można chodzić również na pojedyncze respy DS(Demon Skeleton) oraz Vampire.
|
Podziwiam Cię! Jak można "poważnie expic" na pojedynczym respie vampira?
9.
Cytuj:
Od 50 lvl~ - Ja sobie na tym lvlu kupiłem PACCA i miałem latwiej z expieniem, ale dla tych co nie posiadają PACCA mogę chodzić na Hero, większą ilość dragów, polecam wyposażyć się w 2 plecaki HMM oraz 1 plecak SD, nie zapomnieć również 1 bp health potion oraz 1bp mana potion.
|
1 bp mp na 50 lvlu? Hero na facc? Ty naprawde taki głupi jestes? Czy tylko udajesz?
10.
Cytuj:
Od 70 lvl~ - Tu powiem któtko i zwięźle otóż chodzimy na pojedyncze respy Demonów mamy ze sobą 2 bp SD, 3bp HMM oraz 1 bp Great potion health i 1 bp great mana potion
|
GHP dużo Ci dadzą.
Podsumowując:
Poradnik beznadziejny, więcej opisałeś w nim o rooku niż o mainie.
Nie możliwym jest, że wbiłeś na nim 98 level, rzeczywiście prawdą byc może, jak stwierdził Vil, że byly to dwie postacie - 9 i 8 level.
Proszę, nie pisz więcej.