Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Zrozum, że taka była taktyka Fergusona. Chyba widziałeś, że Manchester w ogóle nie szykował się do ataku, tylko wybijał piłkę do osamotnionego Ronaldo. Anglicy przyjechali tutaj po remis, aby jak najmniejszym nakładem sił zapewnić sobie całkiem komfortową sytuację przed rewanżem. Tak więc to nie wielka Barcelona zatrzymała ManU, ale goście uznali po prostu mecz z Chelsea za ważniejszy, a Katalończyków po prostu sobie zlekceważyli.
Ferguson już zapowiada, że mecz w Manchesterze będzie wyglądał zupełnie inaczej. Ja mu wierzę.
|
No innego wyjścia niż zagrać inaczej Ferguson nie ma jeśli chce marzyć o awansie. A jeżeli naprawdę zlekceważyli Barcę to mogą sie przeliczyć. Jedna przypadkowa bramka, jedna składna akcja zakończona bramką na OT i ManU musi strzelić dwie, a co za tym idzie otworzyć sie i narazić na kontrataki Katalończyków. A w takich momentach szybkość Eto'o jest bezcenna.
Z Chelsea myślę że zagrają tak samo ostrożnie jak z Barceloną, remis bądź wygrana na SB daje im praktycznie mistrzostwo, a "the blues" w wyśmienitej formie się nie znajdują.
Mam też inną teorię na temat taktyki Sir Alexa we wczorajszym meczu. Mianowicie chodzi o to, że Ferguson mógł tak ustawić swój zespół by wybadać rywala. Zobaczyć na co stać Barcelonę, jednocześnie nie ujawniając swoich najlepszych atutów. W takim wypadku w rewanżu ManU mogłoby taktycznie zagrać tak by Barcelonie nie wychodziły akcje. Barca natomiast z wczorajszego meczu mogła by przeanalizować jedynie doskonała obronę rywala, a ataki "diabłów" były by dla nich zaskoczeniem. Mam nadzieje, że ta teoria okaże sie błędna i pomimo nieustannych ataków Manchesteru(które na pewno będą) Barcelona awansuje do finału.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten co wie
Czy polsat sport wykupił prawa do przekazywania mistrzostw Europy i żadne mecze nie będa emitowane na tvp2/1 jak kiedyś??
|
Z tego co wiem to mecze Polaków będą transmitowane w otwartym Polsacie, a wszystkie mecze będzie można obejrzeć w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra.