Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matheavyk
@Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).
|
To miło, że jako jeden z nielicznych nie uważasz mnie za idiote. Co do mojego przykładu: chodziło mi o rodzine 'moją' czyli taką którą sam stworze i wybiore. Rodziny w której sie urodziłeś sie nie wybiera a tymbardziej nie jesteś jej, tzw 'przywódcą, głową'. Chodziło mi o rodzine którą możesz założyć i cieszyć sie, że jeszcze tu coś znaczysz. Chociaż właściwie to nie był dobry przykład, może być źle odebrany.
@Gimlos:
Cytuj:
Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.
|
Złe rzeczy wypływają z ludzi, z ich pierwotnych instyntków, głupoty i łatwemy poddawaniu się bodźcom zewnętrznym. Tym bodźcem zazwyczaj jest władza i ot mamy co mamy.