@Up: Głupota nie zna granic, naiwność i łatwowierność też.
Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia? Idziesz, albo przynajmniej solidna kara. Teraz zobacz, to samo zrobił pies, i przepraszam Cię, ale to JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'? Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy. Psów też to dotyczy. Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót. To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś... Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd.
@Zastanawiam się, co jeszcze mógł wojewódzki włożyć jak nie flagę? Przecież on chciał zasymbolizować Polskę. Jak dla mnie dobrze postąpił wkładając flagę, a nie wizerunek prezydenta, bo to by było bynajmniej niegrzeczne i bezcelowe, no z wyjątkiem obrażenia głowy państwa.
@PO jako jedyne chce znieść dofinansowania partii z budżetu państwa, czyli podatków, czyli kasy Jana Kowalskiego, dla której siedział te 12h w robocie. A są to spore sumki i można by za nie wyczyścić kupki, czy dać głodnemu zupy, zbudować place zabaw, albo wiele innych rzeczy. Na razie idą w badziewne kampanie reklamowe, co nikomu pożytku nie dają, a przeszkadzają w filmach

.
@Najśmieszniejsze jest to, że Ci politycy, którzy rządząc tylko po to, by mieć kasę i okradają ojczyznę i rodaków, mówią potem o patriotyźmie i chcą uczyć tego 'złą' młodzież.