Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anerian
Pomysł i wykonanie bardzo mi się podoba xD. jeśli zastosujesz się do rad napisanych wyżej, a fake nie upadnie to będzie superowo xD, fajny był pomysł z podawaniem początkowych lokacji i tego co w nich się na początku znajduje (np. mała kuźnia itp.) tak samo z surowcami. Lubie takie gry typu plemiona, ogame etc. Zakładanie sojuszy też fajowy pomysł xD. Jakbyś się bardzo postarał mógłbyś dodać także różne badania które można by wykonywać i które wzmacniałyby istniejące jednostki w różnoraki sposób lub dawałoby możliwośc budowania nowych budynków, lub rozbudowy starych (wiem za dużo gier strategicznych). Badania można by wykonywać w akademii, po jej zbudowaniu, tak samo niektóre w kuźniach itp. Można by też wprowadzić czynnik ludzki, czyli cywili mieszkających w wiosce. To że muszą gdzieś mieszkać i coś jeść (jedzenie byłoby surowcem). Tak samo żołnierzom trzeba by płacić za służbę, a także za ich ekwipunek. Żołnierze także musieliby jeść. Pieniądze brałyby się z podatków (można by regulować wysokość podatków, ale wiązałoby się to z zadowoleniem mieszkańców). Mam jeszcze pare innych pomysłów. Jeśli ci się podoba, a nie masz czasu opracować to wszystko to napisz mi msg, a ja wszystkim się zajmę i ci okażę do wglądu.
Ufff, ale się rozpisałem.
@Down: A słyszałeś może o strategi turowej :?
|
LOL z tego to by wyszła gra nie na takie forum jak tibia.pl tylko na osobną stronę:-) Można tak zrobić, ale ja sam NIE DAM RADY. Bym musiał powołać zaufaną grupę a z tym są problemy bo przykro mi ale nikomu narazie nie za bardzo ufam. Będzie to w jakimś update, ale jeszcze nie teraz.