Poradnik może i spoko, ale osobiście mam kilka zastrzeżeń i jeśli pozwolicie dorzucę kilka rzeczy od siebie. A więc:
1. Generalnie nie ma "złotego" pomysłu na przeżycie nocki, "pluszowy miś" i grzaniec, chociaż brzmią pysznie imo sie nie sprawdzą, ja po ciepłym mleczku albo piwku od razu marze o spanku (ale tak jak mówię to tylko wg mnie) Ja nocki robię już systematycznie od 1 klasy gim (teraz 1 liceum) co piątek i sobotę do tego każde święta itd. Przede wszystkim chcę powiedzieć jedno TO K***A NIE JEST ZDROWE nie ma co sie nie wysypiać dla pixelków... no dobra to był tylko krzyk mojego wewnętrznego "ja" a więc, ja jako nockę uznaję czas od przyjścia ze szkoły do 10 rano.
2. Początkowo można zacząć łagodnie - pograć do 1, może 2 jeżeli nadal będziecie chętni na nocki patrzcie pkt kolejny:
3. Goggo słusznie powiedział o świetle - przydaje się, jeżeli chodzi o jedzenie to nie jest ono niezbędne ale przygotowanie sobie niewielkiej wałóweczki nie zaszkodzi.
a) Napoje:
- Cola
- piwo (18+) ale nie ciepłe
- maślanka
- kakao w kartonie
- mleko
b) Food: (Może i Goggo wcześniej opisał fajne potrawy ale szczerze - komu by sie chciało je robić ? jak można przez ten czas pograć albo chociaż gołe panie pooglądać na necie...)
- wszelkiego rodzaju serki
- kanapeczki
- pizza (zimna też smakuje

)
- owoce
4. Wszystko to układamy gdzieś pod ręką i można zaczynać i teraz- jak przetrwać w sytuacji kryzysowej:
a) otworzyć okno powdychać trochę powietrza
b) zrobić kilka pompeczek albo przysiadów
c) prysznic
d) moja ulubiona choć drastyczna metoda - spoliczkować się
5. Oczy:
Spoko będą kropelki typu "świetlik" bo co jak co monitor troszeczke wysusza, oraz jeżeli ktoś ma możliwość, to akwarium na które można by przez 3 minutki popatrzeć.
WAŻNE : NIE KłADZCIE SIE NA BIóRKó MóWIąC : "NA SEKUNDKE" (zrobiłem tak kilka razy i sie obudziłem z klawiszami odciśniętymi na mordzie a postać była martwa)
Dobrze jest też mieć jakichś kumpli którzy by z tobą ciągnęli nockę, zawsze jest z kimś pogadać, dobrym wyjściem jest Team Speak (
www.teamspeak.pl ) program do rozmowy - słuchawki mikrofon i zawsze to sie mniej nudzi.
i ostatni apel:
NIE ZACHECAM DO ROBIENIA NOCEK!! A JEZELI JUZ TO Z UMIAREM, BO BEDZIECIE TAK JAK JA ODSYPIALI NA LEKCJACH A TO SIE KONCZY POPRAWKAMI !! PAMIETACJCIE
REAL LIFE >>>>>> VIRTUAL LIFE
No to koniec mam nadzieje, że odrobinkę dodałem do poradnika Goggo i trochę pomoże, uwierzcie mi, że nockę się da przeżyć a potem pójść do pracy/szkoły a nawet kolokwium napisać (pozdro CyCKlan, ELITE CLAN i 303 xD ) Jeżeli uważacie że bredzę, bo moja postać ma 21 lvl to muszę was zmartwić, bo zaczynałem grając w Knight Online, potem Silkroada, i WoWa dopiero teraz odpaliłem Tibie.
Z Fartem

(jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy, albo nie miał z kim pogadać przez TSa w trakcie nocki to piszcie śmialusio 6056079 )