Grono
aktywnych moderatorów można policzyć na palcach jednej ręki. Większość odeszła, bo nie podoba im się sytuacja wewnętrzna serwisu. Mi również się nie podoba, ale nie zamierzam uciekać niczym szczur z tonącego statku...
Musicie jednak zrozumieć, iż moderatorzy również mają swoje życie prywatne. Ponad to nikt nam za tę robotę nie płaci, więc nie mamy obowiązku siedzieć tu 24h/dobę. No i najważniejsze - mogę śmiało stwierdzić, iż 90% akcji moderatorskich jest niewidocznych dla szarego, przeciętnego użytkownika - nie wiecie nawet ile postów i tematów jest wywalanych hardem. Jeśli chodzi o mnie, to tak na oko mogę strzelić, iż na 20 postów wywalonych hardem, usuwam 1 softem - widoczny dla wszystkich. Nie widzicie również ostrzeżeń jakie się posypały w tym temacie - za wulgarne słownictwo i spamowanie poprzez zakładanie takich topiców
Nowych moderatorów nie jest wybrać łatwo, bo musimy mieć pewność, iż taka osoba będzie odpowiedzialna i nie wywinie jakiegoś numeru. Z resztą, na początku każdy nowy jest bardzo aktywny, chce się pokazać, ale z czasem ten zapał mija... zapewniam iż będzie tak w przypadku każdego, więc nie ma sensu ciągle rekrutować nowych moderatorów, bo i tak z czasem im się odechce siedzenia tu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3
Na forum gdzie ja jestem modem, takie akcje by nie przeszły.
|
Forum, które zapewne nie generuje nawet 5% ruchu tego...