Temat: Sonda!
Zobacz pojedynczy post
stary 30-04-2008, 16:49   #20
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Grono aktywnych moderatorów można policzyć na palcach jednej ręki. Większość odeszła, bo nie podoba im się sytuacja wewnętrzna serwisu. Mi również się nie podoba, ale nie zamierzam uciekać niczym szczur z tonącego statku...

Musicie jednak zrozumieć, iż moderatorzy również mają swoje życie prywatne. Ponad to nikt nam za tę robotę nie płaci, więc nie mamy obowiązku siedzieć tu 24h/dobę. No i najważniejsze - mogę śmiało stwierdzić, iż 90% akcji moderatorskich jest niewidocznych dla szarego, przeciętnego użytkownika - nie wiecie nawet ile postów i tematów jest wywalanych hardem. Jeśli chodzi o mnie, to tak na oko mogę strzelić, iż na 20 postów wywalonych hardem, usuwam 1 softem - widoczny dla wszystkich. Nie widzicie również ostrzeżeń jakie się posypały w tym temacie - za wulgarne słownictwo i spamowanie poprzez zakładanie takich topiców

Nowych moderatorów nie jest wybrać łatwo, bo musimy mieć pewność, iż taka osoba będzie odpowiedzialna i nie wywinie jakiegoś numeru. Z resztą, na początku każdy nowy jest bardzo aktywny, chce się pokazać, ale z czasem ten zapał mija... zapewniam iż będzie tak w przypadku każdego, więc nie ma sensu ciągle rekrutować nowych moderatorów, bo i tak z czasem im się odechce siedzenia tu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Na forum gdzie ja jestem modem, takie akcje by nie przeszły.
Forum, które zapewne nie generuje nawet 5% ruchu tego...

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 30-04-2008 o 17:13.
Rothes jest offline