Temat: Sugeruje
Zobacz pojedynczy post
stary 21-12-2004, 00:00   #8
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
A wiec ja sugeruje ze Wy szanowni Moderatorzy powinniscie dawac bany za imiona ;o
Poki nie sa obrazliwe, rasistowskie, czy np. "Gamemaster", albo niezgodne z Tibia Rules to za co mamy ich banowac?
Co modkowie maja poradzic na to ze ktos ma nick "Budyn atakuje"(wymyslony przypadkowy nick), itp.? To tylko swiadczy o czlowieku. Skoro chce byc uznawany za idiote to co modkowie maja do tego? Nie nick sie liczy a tresc postow...

Cytuj:
Co to za name : MR.LAMER
Nooga ma nick na forum "Lamer" i czesto sie smieje z ludzi, ktorzy go za to wysmiewaja a potem podkulaja ogon i uciekaja jak ich czyms zgasi...
Oczywiscie to jeden z niewielu wyjatkow w przypadku nickow...

Cytuj:
Drugie : Nie pomaga dodawanie przyklejonych tematow, i tak duzo jest noobowatych topicow :O
Czasami takiego kolesia co po raz enty sie pyta czy zabije smoka jesli odtanczy taniec sniegu podczas pelni ksiezyca i pojdzie go abic z hula-hop mam ochote chwycic za leb i nawalac o sciane dopoki nie zrozumialby ze wypadaloby poszukac najpierw. Ale powiedz mi, czy on by sie tego nauczyl?

Cytuj:
Moderatorzy : Jestescie za mili, BK wymiatal, kosil, niszczyl, palil, nie raz mnie na gery.pl pojechal no i ? czuje szacunek bo mnie czegos nawet nauczyl, a tu? widze ze udawanie glupiego poplaca >.<
To chyba nie miales kontaktu z niektorymi modkami. Pozatym pamietaj ze jak modkowie zaczna "jechac" bardzo userow to reszta forum podchwyci ten motyw od modkow w celach albo podlizania sie im ze oni kogos zjechali albo dlatego ze beda mysleli, ze skoro modek moze to mozna ludzi na forum wyzywac. I co bedziemy wtedy mieli? Forum na ktorym wszyscy beda potrafili sie tylko obrazac nawzajem... A tematu jakiegokolwiek sie kazdy bedzie bal zalozyc bo go ktos jeszcze zjedzie z gory na dol.

Oczywiscie nie mowie ze BK wszystkich wyzywal od debili i idiotow... on to robil w bardziej subtelny sposob, ale gdyby tak wszyscy zaczeli to patrz wyzej.

Cytuj:
#tibia.pl - Kanal IRC-owy To jest wspolny z tibia.gery.pl? :O
Reklama na tibia.pl jest ogromna tego kanalu ( dla uzytkownika ktory umie szuakc) a na gery.pl nie ma o nim nic =P
No to z tym to juz na gerym prosze, my dokladamy naszych staran zeby ten kanal byl popularny. Jednak kanal jest wspolny, a ownerem jest Scorcerer. Zreszta o histori tego kanalu juz wiele bylo napisane

Cytuj:
Edit --> Wiecej modow? Oo
Widzieliscie jak pracuja Moderatorzy z "konkurencyjnego" Forum? Oo
Nie widzialem, nie bede ocenial ich pracy bo zeby zobaczyc ile tematow kasuja, ile ludzi banuja, itp. musialbym miec dostep do ich logow(ktore nie na wszystkich forach sa) a takiego dostepu nie mam. Jednak smiem zwrocic uwage na pewna sytuacje:
Widziales ilu mamy userow? Rozumiem ze porownujesz nas z polskimi forami ktore maja przewaznie 10 razy mniej userow(a czesto nawet jeszcze mniej)... A jesli porownujesz nas z np. tibia.de to widziales ile tam jest moderatorow? Duzo wiecej niz u nas.
Modkow jest tyle ile potrzeba, jesli uwazamy ze brakuje to robimy wybory.

Cytuj:
Tutaj duzo tematow nie ma zadnej odpowiedzi ze strony moda, no moze Fanfi cos powie ;p, Vanesse tez widuje czasami, inni tez sa ale w znikomych ilosciach (lol =P )
A powiedz mi gdzie pisze ze dobry moderator musi odpowiadac w kazdym temacie? Tylko wczoraj na forum powstalo 107 tematow(to jest akurat taki sredni przyklad, max w ciagu ostatniego miesiaca to 141 teamtow). Jakby kazdy moderator mial sie w kazdym wypowiedziec to kiedy by znalazl czas na moderacje forum?
Pozatym nie masz pojecia ile jaki moderator jest online na forum, niektorzy maja ustawiony invisible mode, niektorzy nie sa zalogowani caly czas i loguja sie tylko gdy maja cos zmoderowac.
Aczkolwiek z Vanessa dobrze zauwazyles, bo swietnie sie spisuje imho(jesli wogole moge czyjes moderowanie poddawac ocenie, bo adminem nie jestem).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
Tesz prawda
Przyganial kociol garnkowi...

Mam dosc ludzi ktorzy tylko pisza ze nasze forum smierdzi noobami a nie napisza zadnej konkretnej propozycji, ktora by sie sprawdzila w walce z tym.
Ludzie potrafia tylko narzekac, nie dogodzimy wszystkim...

<edit>
@Matheous:
patrz odpowiedz do cytatu czwartego....

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 21-12-2004 o 00:05.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem