Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk
mnie ciekawi jedno:
animator do bierzmowania powiedzial mi, iz w niebie nie ma takie czegos jak płeć, w niebie nie wygladasz tak jak za zycia na ziemi. mnie takie cos nie bawi, nie jest to dla mnie wizja raju..
|
Niebo to stan umysłu. Jeżeli w niebie będziesz się czuł jakbyś był cały czas na haju albo przeżywał nieustanny orgazm, to takie szczegóły naprawdę nie będą cię obchodzić.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argenpowraca
Jakoś nie wierzę w śmierci kliniczne. To znaczy, nie wierzę, że gadają sobie wtedy z Bogiem etc. Jakoś nie potrafię sobie tego (akurat tego) wyobrazić.
A co do związku, to wolę wierzyć Biblii niż ludziom po śmierci klinicznej.
|
A potrafisz sobie wyobrazić, że ktoś gada z Bogiem pod postacią gorejącego krzaka?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hieyan
Religia jest kompletną bzdurą, jeżeli po śmierci zarówno księdza jak i mordercy, który nawrócił się przed śmiercią czeka to samo (tzn niebo, w przypadku mordercy stan przejściowy - czyściec a następnie niebo).
|
Religia jest też kompletną bzdurą, jeżeli za morderstwo czekają cię
wieczne męki absolutnie nieadekwatne do wagi popełnionego czynu. Bo jeśliby nawet przyjąć zasadę odpłacania po tysiąc (milion, miliard etc.) razy za każde przewinienie, to choćbyś był i samym Stalinem, nie masz szans w ciągu skończonego życia zasłużyć sobie na nieskończoną karę.