Zobacz pojedynczy post
stary 05-05-2008, 16:03   #106
TheDwarf
Użytkownik Forum

TheDwarf's Avatar

Data dołączenia: 03 02 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
USa, jako pierwsza na świecie, Polska jako pierwsza w Europie, czy to jest wyścig? Nie, ale jest to pewien symbol, że w polsce jako jednym z pierwszych krajów zachodziły takie zmiany. To, że polska padła w parę lat po konstytucji nie umniejsza na jej wartości... Wejście do NATO i UE są wspominane (są raczej świętem wojskowym niż ogólnonarodowym), co do Papieża, podobnie ale religijnie...
Takim pluciem się trochę ośmieszasz ale ok. Nikt (a przynajmniej ja) nie ma zamiaru zmuszać kogoś do świętowania, latania po mieście z flagą i wywieszania sztandaru ale wypada, z uwagi na pochodzenie, z uwagi na historię i inne pierdoły, po prostu wypada to jakoś uszanować. Zniosą święto? Ok, ich sprawa, ja płakać nie będę ale nie mam zamiaru, puki święto istnieje mówić, że mnie ten dzień je...ie...
To raczej nie jest powód do dumy, że polska konstytucja byla pierwsza w Europie. Swiadczylo to o nieudolnosci wladz, ktore nie mogly sobie poradzic z rzadzeniem Rzeczpospolita. Nie sadze, ze sie osmieszam, po prostu mam wlasne zdanie. Co do 2giej czesci twojego tekstu, to uwazam, ze swieta ogolnie sa daremne - zarowno religijne i narodowe, bo to sa wlasnie glowne powody podziałów, wojen, zbrodni etc.

"Od kiedy straciłem rachubę czasu, wiedziałem już, że jedynym sposobem, aby osiągnąć życie wieczne jest wbicie 200 levela bądź 100 shieldingu"

Tomasz z Akwinu
TheDwarf jest offline   Odpowiedz z Cytatem