Zobacz pojedynczy post
stary 05-05-2008, 16:31   #12
Pipcio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Ogólnokształcące Liceum Lotnicze w Dęblinie. Świetna szkoła lotnicza, gdzie uczysz się podstaw lotnictwa, wyrabiasz licencję na szybowce, a w 3 klasie na samoloty ultralekkie. Furtka do Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, gdzie możesz studiować aby latać na myśliwcach, transportowcach lub helikopterach transportowych/szturmowych. Szkołę średnią i parę lat studiów mam za sobą właśnie tam, lecz mnie przenieśli do Rzeszowa na samoloty cywilne, w ramach jakiegoś programu. Po prostu przyszli kolesie z Politechniki Rzeszowskiej i zrobili nam test z wiedzy lotniczej, maty, fizyki i polskiego. Miałem 3 miejsce, to załapałem się do piątki osób, które przenieśli na PR. Na początku było super, ale PR była dla mnie zbawieniem, bo myśliwce z dnia na dzień mi się coraz bardziej nużyły, a cywile zawsze lubiłem. Naczy jeśli latałbym częściej niż 4 godziny w tygodniu, to na pewno bym został. Te 4 godzinki to dla mnie było trochę mało jak na cały tydzień ostrego zapieprzania. Pozatym w Poznaniu jest chyba szkoła artylerzystów : P
U mnie jest szkoła lotnicza ale podajże specjalistyka, to spadochroniarstwo ? czy coś takiego,nieźle brzmi,chyba dam podania... oby były zajęcia takie jak sama nazwa ;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pyzaland Pokaż post
A mi znajomy powiedział że WLO to najgorsza opcja kiedy chcesz iść do woja. Z tego co mi sie kojarzy to było coś w Poznaniu, ale nie jestem pewna.
Tak też jest ale jak kogoś to interesuję to idzie tam...
z ciekawości są technika wojskowe ??

Ostatnio edytowany przez Pipcio - 05-05-2008 o 16:34.
Pipcio jest offline   Odpowiedz z Cytatem