Zobacz pojedynczy post
stary 06-05-2008, 21:06   #8
Satyros
Użytkownik Forum

Satyros's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Na wstępnie: niektóre firmy blokują pingowanie, dlatego możesz nie widzieć odpowiedzi od nich
Wygląda na to, że wina nie leży po Twojej stronie. Jest to raczej wina bezpośrednio przeciążonych serwerów CIPSoftu (lub ich słaba wydajność) bądź jakiś wadliwy router na drodze do serwera. Z tym niestety nie wiele zrobisz. Możesz próbować dzwonić do TPSy i się jedynie dowiedzieć czy są prowadzone jakieś prace na linii do Niemiec (możesz ewentualnie podać adres IP) i/lub dowiedzieć się jak wygląda droga Twojego łączenia się z tym adresem (przez jakie routery idzie, ile jest tych routerów itp.). A może oni nawet sami się zaoferują jakąś pomoc czy coś (takie mało prawdopodobne ale może ;))
Pamiętam jak jeszcze swego czasu kolega patrzył jak idzie ping do niemieckiego serwera na którym grał i ładnie się pokazało, że sygnał wędrował jeszcze przez USA :) Ja też miałem podobną sytuację, grając z kolegami przez sieć w jakąś gierkę pingi dochodziły mi do 5000 ms, a koledze z bloku obok (w prawdzie inny dostawca) pingni nie przekraczały 300 ms do tego samego serwera. Kwestia łączenia się z danym serwerem.

Edit:
Masz pewność, że nikt na czarno się nie podłączył przez radio LiveBoxa i nie zżera Twoich zasoby? (takie pytanie kontrolne)

Ostatnio edytowany przez Satyros - 06-05-2008 o 21:10.
Satyros jest offline   Odpowiedz z Cytatem