Witam wszystkich, mialem zamiar wlasnie zalozyc podobny temat tez dotyczacy lagow, ale skorzystam z tego
A wiec: posiadam neostrade 1mb, mam liveboxa na moj i jeszcze 1 komputer.
problem polega na tym ze w dni robocze (pon-pt) w godzinach od ~14:00 do ~23:00(czasem troche inne godziny) oraz w dni wolne(sobota, niedziela) w godzinach 10:00 do czesto nawet 23:30 mam ping powyzej 500 i nic sie nie da pozytecznego na kompie zrobic
z poczatku mysllaem ze problem ten dotyczy tylko tibi, lecz w cs'ie, cod4 takze mam takie pingi

czy ktos moglby mi w tym pomoc?
napewno nie jest to przez liveboxa, poniewaz na moim osiedlu wszyscy znajomi maja takie pingi( a nie dziela internetu przez livebox) w wyzej wymienionych godzinach:/
slyszalem ze moze byc to zwiazane z przepustowoscia na moim osiedlu czy cos takiego ale nie wiem o co w tym chodzi
jestem zielony w tych sprawach, ale mam IP wewnetrzne, czy pomogloby gdybym zadzwonil do TP z prosba o Ip zewnetrzne?
naprawde nie wiem co robic, gdy znajomy z pobliskiego innego osiedla ma taki komp jak ja, internet neo 1mb, a w czasie gdy on ma ping ~50 to ja mam powyzej 500 a czasem do 900 podskakuje :/
Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC I ZA PRZECZYTANIE TEGO :d
@EDIT TU MACIE SCREENA Z OBECNEJ CHWILI