Zobacz pojedynczy post
stary 07-05-2008, 21:32   #49
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
Marsseel ma numer GG 12726512
Domyślny

LOL. Ludzie poczytajcie trochę na temat rzeczy o których się wypowiadacie bo nie macie o nich zielonego pojęcia.

Emo to nurt w muzyce powstały w latach 80 wywodzący się z h/c punka. Nie ma on nic wspólnego z tym co dziś wielu nazywa 'emo'. Zarówno muzyka jest zupełnie inna, jak i styl bycia muzyków i fanów tego gatunku (zespoły to np. Embrace i Rites of Spring, dziś coś podobnego gra np. Alexisonfire, Underoath czy Alesana). Taki emocore'owiec z lat 80 pewnie ze spokojem by sobie zjadł dzisiejszego 'true metala' na śniadanie.

Co do dzisiejszego nurtu pseudo-emo to jest mi on raczej obojętny. W mojej klasie jest dziewczyna, która ubiera się w opisany przez was sposób, ale jak poznałem ją lepiej to okazała się bardzo spoko, poza tym, że dziwnie się ubiera (całe szczęście nie maluje się i nie ma tysiąca kolczyków ;p) i słuchaj lipnej, moim zdaniem muzyki. Nie tnie się i nie płacze w kątach .
Myślę, że większości tych psuedo-emosów ta zabawa się w końcu znudzi i/lub z tego wyrosną i później będą się śmiać z samych siebie.
Oczywiście pewnie zdarzają się też bogate dzieciaki, którym poprzewracało się w dupach ( bo rodzice robili kiedyś wszystko na ich zawołanie a w końcu stwierdzili, ze czas z tym skończyć) i na siłę kreują się na pokrzywdzonych i znienawidzonych. I faktycznie z takimi osobami pewnie nie da się normalnie pogadać o czymkolwiek i tacy ludzie faktycznie są irytujący, ale myślę że to mniejszość ;p.

"Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go."

Ostatnio edytowany przez Marsseel - 07-05-2008 o 21:34.
Marsseel jest offline   Odpowiedz z Cytatem