Zobacz pojedynczy post
stary 10-05-2008, 10:41   #73
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez przemo-vip Pokaż post
jestem nowym graczem . Powie mi ktos jakie sa zwroty do rozmowy (np. ze sklepikarzem) i co one znaczają bo nie wiem gdzie moge kupić wędke
Cytuj:
c) NPCe (Non Player Characters)
Stali mieszkańcy Tibii zwani są zazwyczaj NPCami (od ang. postacie nie należące do graczy). Zazwyczaj są z wyglądu ludźmi, ale w przeciwieństwie do zwykłych postaci zawsze znajdują się na swoim ustalonym miejscu i nie mogą być zaatakowane. W większości NPCe to dobzi ludzie mieszkający w miastach i wioskach, ale spotkasz ich w całej Tibii. Istnieje nawet kilka potworów będących NPCami! Postacie te mogą być pomocne na wiele sposobów - mogą z tobą handlować, wysłać cię na misję czy dostarczyć cennych informacji. Rozmowa z nimi polega zazwyczaj na użyciu słów kluczowych. Powitaj się z NPCem mówiąc hello lub hi i spróbuj niektórych słów - typowe z nich to name (imię), job (praca), help (pomoc), mission (misja). Powinieneś zawsze szukać kluczowych wyrażeń, które podpowiedzą ci czego szukać. Pamiętaj jednak, aby nie kląć w obecności NPCów. Wiele z nich łatwo urazić, a za obrazę mogą oni boleśnie ukarać!
Podczas kupowania i sprzedawania itemów, używaj takich zwrotów jak buy oraz sell
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem