Zobacz pojedynczy post
stary 11-05-2008, 19:01   #3772
Fintex
Użytkownik Forum

Fintex's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno

Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
Fintex ma numer GG 5302851 Fintex ma login Tlenu maciekz9@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
Raul, Del Piero, Maldini, Xavi , Puyol , Casillas, Terry .
Po 1. to wychowankowie (Del piero chyba zaczynał w jakimś mniejszym klubie tylko. po 2. Każdy z wymienionych piłkarzy jest na tej liście:

http://www.futebolfinance.com/salari...ol-0708-abril/

Cytuj:
Bo może wreszcie ktoś w Arsenalu ruszy głową i nie będą kupowali przedszkolaków, a Afryki nie będą traktowali jak supermarketu.
Z tego co wiem to Wenger ma zamiar zakupić kilku 16latków latem.
A co do tej Afryki to jest taki klub w Belgii jak Beveren i z tego co pamiętam to oni traktują Afryke jak hipermarket. Mają tam skautów robią turnieje i biorą najlepszych do klubu za grosze a później sprzedają drożej.

Notka z Wiki:
W składzie Beveren liderują gracze pochodzący z WKS - jest to rzecz, za którą w Belgii nieustannie krytykuje się KSK. Menedżer zespołu, Jean-Marc Guillou, założył akademię młodzieżową w ASEC Abidżan, dlatego większość spośród utalentowanych Afrykanów z tejże akademii trafia do Beveren.

Cytuj:
Cesc zarabia 50 tyś funtów tygodniowo. Mało ?
151 Cesc Fabregas Arsenal FC 41.895 Pounds week.

IMO Cesc z taką grą jaką prezentuje zasługuje na więcej skoro mnóstwo innych piłkarzyków zarabia więcej tylko dlatego, że grają w Realach, Barcelonach czy innych Chelseach.

Co do Rogera to prosta sprawa... najpierw było mu tu dobrze, nieźle zarabiał, ale teraz gdy pojawiła się szansa na gre za większą kasę to przejdzie. Wszystko kręci się wokół $$$...

EDIT: Doczytałem teraz na wiki o jakichś kontrowersjach z udziałem Arsenalu.. chcecie to poczytajcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/KSK_Beveren

Ostatnio edytowany przez Fintex - 11-05-2008 o 19:07.
Fintex jest offline   Odpowiedz z Cytatem