Step into Rookgaard 2 - Attack! Part 1
Nagrody: Longsword, Iron Hammer,
Wymagane: Skonczony QS - Step into Rookgaard 1, 20 Lvl. Shovel, Pick, Rope, 500 gp, 100 minotaur leather, 10 scroll, inkwell
Skad wiemy o QS?
Przychodzac do Toma z zamiarem sprzedania tych kilku szczurow, co je zabilem wracajac z Mino Hell, Tom zacza mruczec 'taki doswiadczony, a taka slaba bron, a takie slabe stwory...' Spytalem sie dlaczego jego zdaniem KATANA jest slaba bronia? On odpowiedzial 'Dixi zna polozenie wszystkich magicznych broni, wykutych przez samych Orkow, Minotaurow lub Szkieletow.'
Opis:
UWAGA! Jesli nie masz 20 lvl, nawet nie probuj mowic z Dixi. Nie odpowie nic.
Idziemy do Dixi.
G: Witaj, Dixi!
D: Witaj młody (imie).
G: Rookgaard
D: Rookgaard to mala wyspa na ktorej jestesmy. Znam pare legend z nia zwiazanych...
G: Atak!
D: Tak, taki tytul nosila jedna legenda...
G: Minotaury!
D: Podobno te wielkie bestie wykuly wspanialy miecz i mlot! Nie jestem pewna... Chyba nie pamietam tej legendy...
G: 100 gp (Tracimy 100 gp)
D: Hmm... Zaczynam sobie przypominac... Cos o wielkim zelaznym mlocie...
G: 200 gp (Tracimy)
D: No tak! Wielki Zelazny Mlot! Znam nawet jego polozenie! No przeciez!
G: Mapa
D: O tak! Pamietam droge, moge mape narysowac... Ale wiesz... Troche tak...
G: 200 gp (Tracimy)
D: Dobra! Narysuje mape, ale musisz mi przyniesc 100 Skor Minotaurow, bo nie wiem czy ci zaufac.
G: Zegnaj!
D: Powodzenia!
Zbieramy 100 leather.
G: Czesc Dixi!
D: Witaj mlody (imie).
G: 100 minotaur leather.
D: Ach, nazbierales wszystkie skory! Dobra, moge ci zaufac, ale... Nie mam na czym napisac! Przynies mi 10 kawalkow papieru.
Zbieramy 10 scroll. Wracamy do Dixi. (Szukaj papieru w obozie minotaurow)
G: Witaj!
D: Witaj mlody (imie)
G: 10 papierow.
D: Och! Widze ze masz papier... No coz... Nie moge chyba odmowic... Ale! ALE! Nie mam na czym pisac! Przynies mi kałamarz.
Szukamy inkwell (czy jakos tak...(w obozie minotaurow)) Wracamy do Dixi.
G: Kalamarz.
D: No coz, musze ci narysowac te mape... Worc po poludniu.
(Czekamy 12h.)
G: Mapa.
D: Ach, mapa... Tak... Masz tutaj.
D: Powodzenia...
Idziemy wg. mapy. Do Mino Hell, jednak gdy jestesmy w labiryncie kopiemy w jednym miejscu pickiem. Dostajemy sie do Sekretnego Obozu Zbrojnych Prec... Ekhem... Minotaurow. Zabijamy 3 minotaury (sa silniejsze niz zwykle oraz maja wiekszy def.). Gdy je zabijemy idziemy dalej i widzimy NPC "The Minotaur Chef's''.
G: Glupi minotaurze! Poddaj sie albo zginiesz!
M: Nigdy sie nie poddam!
NPC zamienia sie w potwora "Minotaur Chef". Jest 2x silniejszy niz minotaur jednak ma 0.5 def mniejszy niz minotaur. gdy go zabijemy wypada z niego "Chef's Leather". Wracamy do Dixi.
G: Chef's Leather.
D: Czy to.. Czy to.. Skora dowodcy minotaurow?! Jest aksamitna i miekka... Tak to ona! Masz tutaj ten miecz i mlot! Wykradlam go juz dawno temu tym minotaurow. Chce ci sie odplacic, wiec bedziesz mial nizsze ceny u mnie!
G: Dziekuje ci, dowidzenia!
D: Powodzenia (imie).
Od teraz mozemy kupowac wszystko po 80% zwyklej ceny i sprzedawac wszystko 50% drozej niz zwykle (w sklepie ofc xD)
Mapa (Dojsca (Idziemy do Labiryntu na Rooku)):

Mapa (Obozu):
Tym Czerwonym zaznaczony NPC jest.
Nastepne czesci zrobie pozniej bo mi sie nie chce teraz.. xD
Kk, robie dalej.
Step into Rookgaard 2 - Attack! Part 2
Nagrody: Orcish Axe
Wymagane: Skonczony QS - Step into Rookgaard 2 - Part 1, 20 Lv., 10 Scroll, inkwell, pick, rope, 100 Rotworms Shell, 10 Wasp Wing, 5 Szczekoczulek trujacych Pajakow, Wlocznie Orka
Skad wiemy o QS?
Jak wyzej ;o
Opis:
Idziemy do Dixi.
G: Rookgaard.
D: Rookgaard to mala wyspa na ktorej jestesmy. Znam pare legend z nia zwiazanych...
G: Orkowie!
D: Te glupie osilki, okazaly sie na tyle madre by wykuc topor...
G: Topor? Jaki topor?
D: Eee... No tak... Raz mi pomogles to... Ach dobra! Maly, poreczny toporek. Wspanialy do siekania minotaurow.
G: Znasz jego polozenie?
D: Oczywiscie! Przynies mi troche papieru i kalamarz. Narysuje ci to.
Idziemy do obozu minotaurow, zbieramy 10 scroll i inkwell. Wracamy do Dixi-Pixi.
G: 10 papierow i kalamarz.
D: Och! Widze ze masz wszystko... Wroc potem, a mapa bedzie gotowa.
Wracamy po 20 godzinach.
G: Mapa.
D: A tak! Masz te mape.
Idziemy wg. mapy. Docieramy do obozu Orkow.
Gdy tam dotrzemy, zabijamy wszystkie Orki.
Kopiemy pickiem w zaglebieniu jaskini.
Wchodzimy do srodka i okazuje sie ze... Przejscie do Obozu orkow jest zawalone kamieniami!
Wracamy do Dixi.
G: Przejcie jest zawalone kamieniami!
D: Ach! Zapomnialam! Przepraszam cie bardzo!
G: Jest jakas rada na to?!
D: Oczywiscie! Przynies mi 100 Skorup Czerwi, 10 par Skrzydel Os, 5 szczęko-czułek Trujacego Pajaka i Wlócznie Orka.
Zdobywamy 100 Rotworm Shell, 10 Wasp Wing, 5 szczekoczulek (nie znam po ingliszu

) Poison Spidera i Ork Spear. Rotworm shell - Loot rate - 70%. Wasp Wing - Loot rate - 30%. Szczekoczulki - Loot rate - 10%. Ork Spear - Loot rate - 1% (

) WSZYSTKO jest NIEMOZLIWE do tradowania (wszelkie proby koncza sie zniszczeniem itemow ;P), tylko ty je widzisz i wypadaja tylko po zaczeciu QS. Mamy juz wszystko? Let's go to Dixi!
G: 100 Skorup Czerwi.
D: Masz je? Wspaniale! Daj je, a ja zrobie z nich prawdziwa bombe.
G: 10 Skrzydel Os.
D: Och! Posluza za calkiem niezla siarke!
G: 5 Szczekoczulek.
D: Taak... Wspaniale eksplozje!
G: Wlocznia Orka.
D: No wiesz, czyms trzeba mieszac nie? A to jest najtrwalsze drewno na tej wyspie! Wroc za 2 dni. Bedzie gotowe.
Teraz czekamy 48h.
UWAGA! W czasie robienia bomby, Dixi nie kupuje od CIEBIE ZADNYCH rzeczy. Ani nie sprzedaje.
G: Bomba.
D: Ach, oczywiscie. Masz ja i uzyj w dobrym celu!
G: Zegnaj.
Otrzymujemy Dixi Bomb. Mozna ja uzyc aby rozwalic skale lub zranic przeciwnikow nia. (10-20 hp. Obrazenia od ognia!)
Gdy juz wysadzimy skale, idziemy dalej i walczymy z 5 Orc Soldier. (Sa troche slabsze, ale maja 2x wiekszy def!!) Jaskinia jest tak zbudowana, ze mozna ustawic sie tak, aby atakowaly nas 3!
Gdy je zabijemy, idziemy dalej i zabijamy Orc Champion (2x silniejszy i 2x defensiejszy xD) i czterema Slave Orc (sa slabe jak wolf'y). Z Orc Champion bierzemy Orc Champion's Helmet (nie mozna zalozyc).
Wracamy do Dixi.
G: Helm Czempiona Orkow.
D: Och! To prawdziwy Helm Czempiona! Tak! To on! Idz z nim do Dallheima. On bedzie wiedzial jak cie wynagrodzic!
Od teraz u DIXI mozemy tworzyc BOMBY za - 50 Rotworm Shell, 5 Wasp Wing, 2 Szczekoczulek i Wloczni. (zwyklej). Jedna bomba zadaje uderzenie 3x3, (nie dziala na playerow) a hity to 10-15 od ognia.
Idziemy do Dallheima.
G: Witaj wojowniku!
Da: Hmm...? Czego chcesz?
G: Helm Czempiona Orkow.
Da: Na Krola Tibianusa! To prawdziwy Helm Orkow! Dam ci za niego Orcish Axe. Godzisz sie na taką wymiane?
G: Oczywiscie!
Da: To prosze, wez ten Toporek.
Da: Odejdź precz, niedoświadczony!
Mozemy sie cieszyc Orcish Axem! (+3 obrazen do minotaurow

)
Mapa:
Te czerwone to drzwi. Znikaja po zabiciu Orkow!
Step into Rookgaard 2 - Attack! Part 3
Nagrody: Bow + 50 Sniper Arrow
Wymagane: Skonczony QS - Step into Rookgaard 2 - Attack! Part 2, 20 Lv., saw, 90 piece of iron, 3 orc spear, pick, rope
Skad wiemy o QS?
Jak wyzej
Opis:
Idziemy do Dixi.
G: Rookgaard.
G: Szkielety.
D: Szkielety... Martwe ciala owladniete rzadza zemsty! Trzymaj sie od nich z daleka, inaczej wyssa z ciebie sily witalne!
G: Luk i strzaly.
D: Szkielety stworzyly luk! Podobno wynalazly strzaly idealne dla snajperow! Szybkie i zaklete magia!
G: Gdzie to jest?
D: Och, bardzo blisko! Pod sklepem!
G: Co? Pod sklepem?! Ale jak mam tam sie dostac?
D: Potrzebujesz piły. Idz do Al'l Dee, on chyba ja ma!
Idziemy do Al'l Dee.
A: Umm... Witaj! Podejdz i kupuj!
G: Piła.
A: Piła? Umm... Moge ci ja zrobic.
G: Czego potrzebujesz?
A: 30 kawalkow zelaza, i jednej Orczej Wloczni!
A: Juz wychodzisz? Ehh...
Zdobywamy 30 PIECE OF IRON (info wyzej) i 1 Orc Spear (tez wyzej).
Idziemy do Al'l Dee.
A: Umm... Masz juz wszystko?
G: Oczywiscie, masz!
A: Wroc jutro, pila bedzie gotowa.
Czekamy 24h.
G: Pila.
A: Emm... No coz... Niestety mi sie nie udalo wiec... Mozesz przyniesc wszystko znowu?
G: Oczywiscie, zegnaj!
Zdobywamy wszystko znowu.
A: Umm... Masz juz wszystko?
G: Oczywiscie, masz!
A: Wroc jutro, pila bedzie gotowa.
Czekamy 24h.
G: Pila.
A: Emm... No coz... Niestety znowu mi sie nie udalo wiec... Mozesz przyniesc wszystko znowu? Tym razem mi sie uda! Na pewno!
G: Oczywiscie, zegnaj! Mam nadzieje ze ci sie uda tym razem.
Zdobywamy wszystko znowu.
G: Piła!
A: Ach! Oczywiscie! Udala mi sie tym razem. Masz tutaj.
Idziemy do Dixi.
G: Witaj
D: Masz ja? W takim razie rozwal deski kolo kosza, wykop dziure kilofem i wskocz do srodka!
Reszte dopisze potem bo mi sie nie chce xD
Ok pisze juz
Gdy juz wejdzemy do srodka, idziemy kawalek na polnoc. Czeka nas bramka lvlowa. Gdy juz przejdziemy bedziemy w katakumbach. Sa tu Fallen Skeleton (3). Uzywaja one slabego ciosu od energii (5-7), wyssysaja zycie (5-10). Odnawia to ich HP! Gdy je zabijemy idziemy na polnoc, kladziemy 3 Fallen Skeleton Skull na wielkiej misie (miska). Ciagniemy za dzwignie i teleportuje nas do "Fallen Room"
Sa tu 2 Fallen Skeleton i 1 Skeleton Monk. Skeleton Monk uderza po 6-8 hp od ognia, leczy sie (3-6 hp).
Ma 0.5 def WIEKSZY niz Skeleton zwykly. Zabite? Bierzemy w takim razie 2 Fallen Skeleton Skull i 1 Skeleton Monk Robe. Kladziemy Robe-Skull-Skull na misie. Zostaniemy teleportowani do "Fallen Royal Room". Sa tu 2 szkielety (zwykle), 1 Skeleton Guard (2x attack 1.5x def). Skeleton Guard ma potężny cios nazwany "Royal Blow" (15-20 (Królewskie Uderzenie)). Gdy zabijemy oba pojawi sie Skeleton Queen.
Jest to przeciwnik nie na zarty. Leczy sie (po 16-20 hp!), atakuje od smierci (po 9-13), od ENERGI (po 13-20!!) i ma 3x wiekszy atak niz szkielet zwykly. Ma jednak 1x mniejszy def. Po zabiciu jej otwieraja sie drzwi do "Skeleton Workshop". Wypada z niej tez "Skeleton Circlet" (Diadem Szkieletow). Znajduja sie tu 4 Skeleton Craftsman. Sa jak trolle (tzn slabe

). Po zabiciu ich w skrzyniach znajduja sie nagrody. Teraz najlepsze - Trzeba znalezc "Bone Key (n: 1839 > Jesli taki istnieje - Sorki

). Po użyciu tego na drzwiach znikaj on i drzwi sie otwieraja. Za nimi jest TP do temple.
Potem dopisze koncuffke.
To juz ja tworze

.
Teraz idziemy do Dixi.
G: Zabilem Krolowa Szkieletow!
D: Niemozliwe! Masz jej diadem?
G: Oczywiscie! Masz go tutaj!
D: Niezle! Moge uzyc diademu, aby ulepszyc jeden z twoich helmow.
G: Dobra! Czego potrzebujesz?
D: 10 kawalkow zelaza i 1 malego diamentu.
Zdobywamy teraz 10 Piece of iron i 1 small diamond. 10 piece wiecie gdzie szukac, ale po diament musicie udac sie do zmarlego smoka. Wezcie ze soba 5 life fluidow i lopate. Gdy jestesmy na miejscu, wylewamy life fluidy na smoka.
Pojawia sie NPC. Nalezy sie spieszyc bo po 5 minutach znika i pojawia sie zdechly smok.
G: Witaj smoku!
S: Przheecieeehszz zginheeleem!
G: Przywrocilem ci zycie. Prosze cie, powiedz gdzie moge znalezc maly diament?
S: Dhiaament? Mhooj skhaaarb? Fchh! Widchiiish ten tunheeel? Wykhoop khaawalheek! Powhiinien thaam bhyyyc!
Smok umiera.
My natomiast kopiemy lopata w te kamienie (rofl). Wykopiemy Small Diamond. Wracamy do Dixi.
G: Maly diament.
D: Masz go? Daj wszystko i helm. Wzmocnie ci go!
Czekamy 24h.
G: Ulepszony helm.
D: Ach tak! Masz go tutaj! Pilnuj go jak oka w glowie!
G: Dziekuje ci! Zegnaj!
Jesli ulepszylismy Legion Helmet (tylko go sie da xD) mamy teraz Holy Legion Helmet. Staty:
Def:5 29 oz. +2 sword attack, + 3 axe attack, +1 mace attack. (nie podnosi to skilli - w zadnym wypadku! Dodaje tylko do hita! Czyli zamiast 1 walilibysmy po 3 ze sworda!)
Mapke zrobie jutro