@2xup@
Och Wielki Modernatorze ! Wybacz że my nie wierny śmiemy kontynułować temat cieszący się dość dużą popularnością !
Ps. NIE KARMIĆ TROLLA !!
@TOPIC@
Nazwa : The old shield...
Wymagania: 30 lvl, 50 pices of iron's, 5 Vial's of Slime, 1 Skull.
Nagroda : Poison Dagger
Udajemy się do Dalhiema i z nim rozmawiamy:
G : Witaj
D : Witaj (nick)
G : Sztylet (dagger)
D : Sztylet ?! Czy ty zwariowałeś ?! Sztylet to broń złodzieji i morderców !
G : Zatruty Sztyler (poison dagger)
D : Zatruty Sztylet ? Hmm... Słyszałem o nim... podobno na jego budowe przeznacza się ludzkie szczątki i trucizne ! Ale jak chcesz wiedzieć o nim wiecej porozmawiaj z Obim, on się interesuje takimi bronią.
G : Bye
Idzemy do Obiego i z nim rozmawiamy.
G : Witaj
O : Witaj (nick)
G : Poison Dagger
O : Sztylet ? Chcesz kupić sztylet?
G : Poison Dagger !
O : Dobrze, już dobrze. Ciszej. Nie musisz wrzeszczeć, jeszcze Seaymore coś usłyszy i pomyśli że zwariowałem że znowu opowiadam ludzią legendy. Słuchaj mnie uważnie bo nie będe się powtarzał. Już dawno słyszałem o tej broni, ale dopiero niedawno udało mi się znaleść coś naprawde dziwnego. Było to już dawno w kanałach pod miastem ( tajne przejście koło doublet quest, no wiecie... ok mniejsza o to ) wraz z moim kompanem. Odkryliśmy coś dziwnego. Bo według legendy aby mieć ten miecz potrzeba żelaza, dużą ilość trucizny i ludzie szczątki... My znaleśliśmy trucizne oraz ludzką czaszke, lecz w tedy natkneliśmy się na żelazo (pice's of iron's) ale niestedy pech chciał że zgasła nam pochodnia i mój kompan spadł z drabiny wraz z całym naszym dobytkiem. Gdy zeszłem aby mu pomóż on już nie żył, a całe nasze znaleziska zostały zniszczone... Może tobie się uda spełnić moje marzenie i zebrać te wszyskie przedmioty.
G : Dziękuje, żegnaj !
Teraz zbieramy wszystkie rzeczy wymienione przez obiego, czyli 50 pice's of iron, 5 vial's of slime, 1 Skull. Gdy już mamy wszystkie te przedmioty udajemy się do Obiego !
G: Witaj
O: Witaj (nick)
G: Trucizna (poison)
O: Udało Ci się zebrać 5 butelek trucizny ?!
G: tak
G: Żelazo
O: Masz 30 sztabek żelaza ?!
G: Czaszka
O: Masz ludzkie szczątki ?!
G: zatruta misja
O: A więc już masz wszystkie przedmioty! Udaj się do Ślepego Orca i daj mu je... A on Ci z nich wykuje Zatruty sztylet !
Udajemy się do Ślepego Orca.
ŚO: Czego chcesz ?!
G: Zatruty sztylet
ŚO: Jesteś albo szalony albo głupi że o niego prosisz!
G: Zatruty sztylet
ŚO: Chcesz żebym wykonał go dla Ciebie ?
G: Tak
ŚO: Dobrze, ale najpierw przynieś mi Głowe Minotaura Mesifa !
Idzemy do Poison Cave, zabijamy wszystko po drodze, gdy dochodzimy do rotworma zabijamy go i pickujemy w lewym górnym rogu dziury. Wchodzimy na dół. Jesteśmy w długim wąskim korytarzu idziemy przez niego cały czas prosto po drgodze ubijając roty ( na całym poziomie jest ich 5, można lurować pojedynczo ). Dochodzimy do bramki levelowej. Przechodzimy przez nią i wchodzimy po drabinie do góry. Jesteśmy w pokoju Minotaura Mesifa*. Sam Minotaur Mesif ( wygląda jak guard, siła zwykłego minosa, ma 200 gp xD) nie jest groźny, ale razem z obstawą ( 4 Minosy ) już problem stanowi. Po ich zabiciu bierzemy z Mesifa jego głowe (lol jak to brzmy) która zawsze wypada :d. Wracamy tą samą drogą do ślepego Orca. Aha warto się rozejżeć w pokoju Mesifa ( a dokładnie w biblioteczce ) ponieważ można znaleść w niej vial z piwem (!).
Gdy już jesteśmy z głową Mesifa u Ślepego Orca mówimy:
ŚO: Witaj
G:Mesif
ŚO: Zabiłeś tego bydlaka ?! Nie wierze ! Pokarz mi jego głowe.
(z bp tracimy głowe Mesifa xD)
G: Poison Dagger
ŚO: Teraz moge Ci zaufać ! Daj to co masz na wyrobienie tego sztyletu!
(z bp tracimy 50 pices of iron's, 5 Vial's of Slime, 1 Skull )
Odczekujemy 24h i wracamy do Ślepego Orca
ŚO: Witaj
G: Zatruty Sztylet
ŚO: Ach, już jest gotowy ! Masz go !
Dostajemy POISON DAGGERA !
The End