Zobacz pojedynczy post
stary 15-05-2008, 16:14   #18
Marsseel
Użytkownik Forum

Marsseel's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
Marsseel ma numer GG 12726512
Domyślny

Oj chłopaki to była taka mała prowokacja, liczyłem że odpowie na nią jakiś sfrustrowany 12 letni fan HP

Nie lubię HP (żeby nie było, czytałem pierwsze 3 części i fragmenty pozostałych)
bo jest strasznie schematyczny. Harry i/lub jego koledzy wpadają w tarapaty i już prawie giną/przegrywają/zostają złapani, ale zawsze w ostatniej chwili się ratują i tak kilka razy w każdej części. Pierwsza część była nawet ok, ale później to już stało się nudne. Styl pisania JK Rowling mi niezbyt wchodzi, taki jakiś zbyt cukierkowaty, może gdybym przeczytał pierwszą i kolejne części wtedy kiedy wyszły, mając odpowiednio 11-13 lat to bardziej by to do mnie trafiło. Pewnie gdyby HP byl pierwszą książką fantasy jaką przeczytałem to również inaczej bym na niego spojrzał. Ale Harrego Pottera zacząłem czytać w momencie kiedy byłem zafascynowany LoTR'em i Harry wypadł po prostu dość blado na jego tle, więc między innymi stąd ta niechęć.

ps sorry że dopiero teraz, tak przeglądałem forum i myślałem sobie że gdzieś się miałem wypowiedzieć, ale zapomniałem gdzie ;p

"Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go."

Marsseel jest offline   Odpowiedz z Cytatem