Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Mogę zapytać, jak zamierzasz ochronić swoje dzieło przed "kradzieżą"?
|
Hmm...
Faktem jest, że nie da się praktycznie ochronić takich rzeczy przed kradzieżą.
Ludzie będą umieszczać to na allegro, rozdawać kolegom...
No niestety takie są fakty.
Program, który wymagałby podania hasła/kodu przed otwarciem poradnika jest dość ryzykowny, ale na pewno by wiele rozwiązał.
Drugim rozwiązaniem może być umieszczenie poradnika tylko na stronie. Byłby on wyświetlany po zalogowaniu się na konto. Można by było wtedy zablokować kopiowanie z tej strony..W takim wypadku małokto by ten poradnik mógł skopiować.
Jedyną możliwością byłoby wtedy robienie ss ekranu....
No, ale jeszcze zobaczę.... ; )
P.S.
Nie wiem czy przypadkiem przez kilka dni-tydzień, stroną zastępczą nie będzie php-fusion, albo jakaś inna strona tylko w html. Narazie robię to wszystko sam z małą pomocą kolegi i nie wiem czy zdążę.
W przyszłości mam plany powiększenie teamu o przynajmniej jednego programiste php oraz gracza gromadzącego materiały....
Edit:
Cytuj:
|
EDIT: Sorki że powiedziałem że to key, skanowałem plik i wszystko wporządku
|
W doc nie może być wirusów ;P Nie trzeba skanować żeby mieć nawet 100% pewności ; )
Edit:
Mała informacja.
W wyniku braku czas jest prawdopodobne, że uruchomienie pełnej/całej strony www się opóźni.
Strona musi być robiona w php, a ponieważ robie to narazie tylko ja i mój kolega możemy nie zdążyć skończyć strony w tak szybkim czasie.
Możliwe, że powstanie tymczasowa strona projektu. Będzie to najprawdopodobniej php-fusion, albo stronka w samym html.
Narazie jednak nie zrobi to wam większej różnicy raczej...
Konkurs
Razem z kolegą doszliśmy do wniosku, że możemy ogłosić konkurs...
Może zacznę od nagród żeby was zachęcić ; )
Nagrody to:
I miejsce - Pełna wersja premium poradnika (Wszystkie profesje:knight,paladyn,sorcerrer,druid,rookstayer ) i 4 aktualizacje.
II miejsce - Wersja premium poradnika (Dla 2 wybranych profesji). 2 Aktualizacje
III miejsce - Wersja premium poradnika dla jednej wybranej profesji. 1 Aktualizacja.
Jak wygrać?
Należy w dowolnym programie (photoshop, corel itp.) stworzyć ładny baner, który będzie zachęcać do kupienia poradnika. Baner ma mieć wymiary prostokąta i nie może przekraczać 80% szerokości przeglądarki. Wysokość dowolna, jednak proszę zachować umiar....
Osoby, które wygrają dostaną unikalne kody, które aktywują ich przyszłe konta.
Pracę należy zgłaszać do mnie na PW.
Termin rozstrzygnięcia konkursu...Nie mogę podać dokładnej daty narazie, ale maksymalnie 1.5 tygodnia od dnia dzisiejszego.
STRONA WWW
Tu niedługo pojawi się link do TYMCZASOWEJ strony www projektu.