@tester85
Znam ten bol... Tak na przyklad - ide sobie legalnie, normalnie do cafe - zobaczysz, moze pograc w cos na lanie. I co? Wchodze, a tam banda 8-14 latkow klocacych sie o to, ktory ma lepsze "skillsy" i "lewer"... Znioslbym to i zignorowal, ale kiedy taki "potezny pro gracz" podchodzi do ciebie i zaczyna cos mowic bez sensu (jaki masz lvl? a ja mam kumpli i protekta! a wczoraj spekowalem kolesia i mi wypadly clegsy!!!!111111), to nic innego nie mozna zrobic, jak opuscic dany lokal...
Co do "tchorzostwa" i "opuszczania" swojej gildii i kumpli -> I kto to mowi? Jestem w stanie zrozumiec opuszczenie gildii, z bylejakiego powodu, ale kumpli sie nie opuszcza... i zwykle to tak jest, ze guild mates to kumple...
Dlaczego sa wojny? A dlaczego mamy wojny w naszym rzeczywistym swiecie? Po co? Z jakiego powodu? W jakim celu?
- dla wladzy, dla korzysci materialnych, zadoscuczynienia, zemsty, korzysci terytorialnych, militarnych, rozwoju gospodarki, by zgladzic przeciwnika w jakiejs dziedzinie, by zgladzic jakis narod, ideologie, rase. A w Tibii? Powody wcale nie sa inne -> by rzadzic, by wladac gospodarka, by zgniesc inny narod, gildie, zagrozenie i konkurencje, by nie dac sie wyprzedzic i zdusic rozwijajace sie zagrozenie w zarodku.
Wojny pl vs swe... Oczywiscie, ze sie zdarzaja... Takie wojny to nie w 100% pl vs 100% swe tylko moze 75% pl vs 75% swe...
Nie przesadzajacie z ta cala pomoca od Polakow... Czesc Polakow wam pomoze, a czesc nie - wiadome. Zreszta to zalezy jak sie zachowacie i jak sie zachowa ten Polak... Moge sie zalozyc, ze jesli podejdziecie i zacznie pisac cos w tym stylu: "pomuz mi, pls, dasz mi cos? no nie badz zyd, no daj, plx, nie badz dziwka i szmata, daj, daj, wiem ze masz, no daj", to z pewnoscia nikt wam nie pomoze... I kazdy (prawie) z nas kiedys zginal od pk, wiec nie przejmujcie sie...
|