Zobacz pojedynczy post
stary 18-05-2008, 22:06   #7
Ghard Lage
Guest

Domyślny

A ja myślę, że autor tematu powinien przeanalizować plusy każdej profesji i wybrać odpowiednią dla siebie dopasowaną do jego stylu gry.
W-g mnie każda profesja jest dobra. Po krótka rzecz biorąc:
Paladin:
Na początku ciężko. Bez kasy na kamyki nie masz co zaczynać gry. Później gra się rozkręca już na 25lvl z bohami i time ringiem i 70 distem da się solować gsy (dla bezpieczeństwa utani hur). A na dodatek do 40-50lvl paladin świetnie se radzi bez pacca.
Knight:
Ogromna ilość capa i hp postać forteca, lecz prawdziwa gra się zaczyna kiedy zdobędziemy w miarę dobrą broń i eq (mms, dsm, k-legs, rh, steel bootsy, aol, justice seeker/avenger lub odpowiedniki by się przydały).
Sorc/druid
Bardzo szybko expią lecz krucho u nich z kasą, cieszą się jak hunt im wyjdzie na 0 lub z małym profitem. Ciężko nimi się gra na faccu, gra powyżej 30lvla na faccu to wręcz męczarnia. Po zakupie pacc najpotężniejsze profesje w tibii (na 20lvl można solować gsy - exori flam, utani gran hur waste ale co tam).

No nie wyczerpałem całej swojej wiedzy ale nie jestem tu po to by pisać poradnik, który na tym forum jest. Mam nadzieje, że choć trochę pomogłem.

Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 18-05-2008 o 22:08.
  Odpowiedz z Cytatem