Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2008, 17:20   #3848
Ditto
Zbanowany

Data dołączenia: 31 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kadra na finał Ligi Mistrzów:
(Bramkarze) Van der Sar, Kuszczak, Heaton (Obrońcy) Ferdinand, Vidic, Evra, Brown, Neville, O'Shea, Silvestre, Pique (Pomocnicy) Scholes, Carrick, Giggs, Hargreaves, Anderson, Fletcher, Park, Nani (Napastnicy) Ronaldo, Rooney, Tevez, Saha, Welbeck.
Moim zdaniem pierwszy skład będzie wyglądał tak:

Van der Sar

Brown, Ferdinand, Vidic, Evra

Ronaldo,
Hargreaves, Scholes, Giggs

Tevez, Rooney

Zawodnicy wyróżnieni kolorem czerwonym mają według mnie pewne miejsce w składzie.

Do tego na ławce powinni zasiąść:

Kuszczak - na wypadek kontuzji/kartki Van der Sara.
Pique - godny zastępca Ferdinanda/Vidica na środku obrony.
Park - grał w ważnych meczach, raczej nie zawodził - można go nazwać jokerem.
Nani - skrzydłowy, który rywalizuje o miejsce w pierwszym składze z Giggsem - nie może go zabraknąć.
Saha - jedyny napastnik (oprócz 2 podstawowych) pokazujących cokolwiek.
O'Shea - potrafi dobrze zagrać w ważnych spotkaniach, uniwersalny.
Anderson - dość rzadko gra, ale zdaje mi się, że finał go nie ominie.

Co do reszty...

Ukryty tekst:
Heaton - Ferguson stawi na doświadczenie Holendra, a do tego nie będzie chciał ryzykować więc na rezerwę weźmie naszego rodaka - trzeci bramkarz wydaje się zbędny.

Neville - praktycznie cały sezon go ominął, prawdopodobnie brak formy - wielki duch i doświadczenie przy takiej konkurencji nie wystarczą.

Silvestre - "Boss" żadko na niego stawia, na lewej obronie jest Evra i O'Shea (także nie gra zbyt często, no ale...).

Carrick - ostatnio coraz słabiej - Hargreaves rozgrywa wyśmienite spotkania, może ewentualnie wypchnąć ze składu Andersona lub Parka.

Fletcher - nie gra zbyt często, w środku pola jest wielka walka o miejsce - ciężko obstawić kto się załapie.

Welbeck - w sumie bez szans, gdyż atak United jest aktualnie bardzo mocny.

Oczywiście mogę się mylić (i to bardzo), bo nie wiadomo co przyjdzie do głowy Sir Alexowi Fergusonowi. Najtrudniej obstawić pozycję środkowego pomocnika (obok Scholsea) - wielu kandydatów, a żaden nie jest wyraźnie lepszy od drugiego.

Jak wyglądają wasze typy? Pytanie do kibiców obu drużyn (Chelsea i Manchester).

@Edit

W sumie to pytanie do wszystkich.

@Edit 2

Znamy oficjalny skład - moim zdaniem byłem bardzo, bardzo blisko.

Van der Sar [OK]

Brown, Ferdinand, Vidic, Evra [OK]

Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Scholes [Giggs <-> Carrick]

Tevez, Rooney [OK]

Kuszczak [OK]

Silvestre [FAIL]

O'Shea [OK]

Fletcher [FAIL]

Anderson [OK]

Nani [OK]

Giggs [obstawiłem pierwszy skład, ale zjebałem na całego, bo byłem pewny pierwszego składu]

Szykują się "piłkarskie szachy", tylko dwóch napastników, do tego Rooney zagra na lewym skrzydle (w razie czego na rezerwie Giggs i Nani). Do tego dwóch defensywnych pomocników (Hargreaves i Carrick) + jeden na rezerwie (Fletcher), co o czymś świadczy. Zdaje mi się, że Manchester dopiero od ~65 minuty zaatakuje (ewentualnie po stracie bramki). Wtedy zejdzie Hargreaves/Carrick, a zastąpi go Nani/Giggs. Rooney zajmie miejsce w ataku, Ronaldo przesunie się do przodu... I BUM! Tak powstał Chocapic! Nic tylko oglądać Zdaje mi się, że Manchester zagra dość nudną piłkę (Ronaldo jak na siebie nie będzie odwalał, jeśli wejdzie Nani to też tylko na szybkość). Do tego większość młodych weźmie presja - cały mecz będzie wolny, ataki przeważnie z kontr. Rozpisałem się...

Ostatnio edytowany przez Ditto - 21-05-2008 o 20:43.
Ditto jest offline   Odpowiedz z Cytatem