Heh grałem wszystkimi profesjami, mialem pacca, co prawda nie po ostatnim upie, ale powiem co sądzę:
Druid/Sorc
Bardzo podobne prof, więc nie będe rozgraniczał. Kiedyś najciekawsza prof w grze, obecnie bardzo ciężko się utrzymać i jest strasznie krucha, chyba, że jedziesz na manashield a to często rodzi waste. Najlepsza profesja jak grasz na paccu do 50 lvl, ponieważ bierzesz wanda i lecisz a expowisk na low lvl'u jest sporo, na faccu od 20 lvl na przeludnionych serwerach, trzeba się nagłówkować by dobrze i spokojnie poexpić.
Knight
Heh nuuuudne skillowanie, choć niektórzy potrafią zrobić 90/90 na 30 lvl i wtedy przyjemnie sie gra

, na 70/70 rewelacji nie ma choć też tragedni nie, ale zapomnij o solowaniu dragów bez waste na 30 lvl. Jak wyżej nawet na paccu nuuuuuuda, jak grałem to tylko szybko expilem na żólwiach,żólawiach,żólwiach czasem można gdzieś wyskoczyć gdzie indziej ale rzadko się nawet zrobi te 20k expa na h. Knight zbiera na klate dlatego w pojedynke ma trudniejsze życie z silnymi przeciwnikami musi sporo się nalatać by go nie lały np. 3 quary naraz. Z + cap bardzo ułatwia gre.
Pall
Ktoś mówił o 20 lvl w 4 tyg?? Buhahaha. Masz pacca, idziesz na gobo, masz kamole. Ja co prawda mialem wcześniej 300 kamoli, ale bez większego wysiłku zrobiłem 35 lvl 70/50 w 2 tyg na paccu od 0. Najciekawsza profesja, jak nie idziesz na coś zasilnego na twój lvl, lub nie masz lagów to zawsze na +. Na odpowiednim lvl'u pójdziesz na co zechcesz. Świetna profesja dla odkrywców i dla tych co lubią sobie urozmaicić. Radzi sobie na facc a na pacc to jest poprostu wyśmienicie tylko na początku na facc faktycznie ciężko z kamolami.
Obecnie może nie najlepsza ale najciekawsza profesja

.
A i morał na koniec, jak nie robisz kiny i nie skilujesz do 90/90 to opłaca się grać na paccu od początku, bo czas się naprawde szybko zwraca, a i tak większość tych co czeka na pacc to x lvl czy x skilla potem w połowie pacca przerywa gre, więc jak masz kase i najlepiej kumpla który pokaże ci fajne miejscówki najlepiej grać pallem odrazu na paccu, ostetecznie ja bym myślał może nad sorciem jak masz duże doświadczenie w grze. Ja pallem z 9 lvl to latałem po 2 poziomach cyclopis ^^.