Pirate Quest
Nagroda: Trap, Eye path, Hook, Rum flask, Peg Leg
Wymagania: Lewel potrzebny taki, by unieść beczkę w misji 2.
Opis: Co jakiś czas do rookgaardu przypływa statek piratów. Zdaża się to bardzo rzadko. Statek piracki będzie można znaleść w tym miejscu:

Uwaga po wejściu na statek spotkamy 1 Pirate Marauder'a (po śmierci zamienia się w szkielet, więc nie ma tutaj mowy o jakimś locie) który jest bardzo ciężkim przeciwnikiem, dlatego zaleca się zabić go wchodząc i zchodząc, atakując poison arrowami (nie należy bić go otwarcie, ponieważ statek jest mały (6 kratek) i łatwo można zginąć.
Statek:

Po zabiciu wchodzimy na pokład, i na górne piętro statku. Tam spotkamy NPC Rahem, z którym trzeba porozmawiać.
Rozmowa:
J. Witaj
R. Ahoi!
J. Kim jestescie?
R. Jesteśmy Piratami, rabujemy, pladrujemy i niszczymy.
J. Przyjęcie
R. A więc chcesz zostać piratem? Dobrze, jeśli zasłużysz. Jeśli będziesz chciał to zrobić powiedz do mnie ,,misja"
1 Misja
Co będzie potrzebne?
700 capa
100 szczurów (mozna przynosic minimalnie po 10)
J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Twoją pierwszą misją będzie ukraść Tomowi rum. Zgadzasz się?
J. Tak
R. A więc dobrze, idz po rum i ani się waż nas zawieść!
Idziemy do toma i mówimy:
J. Witaj
T. Jestem Tom. W czym moge ci pomoc?
J. Sprzedam 10 szczurów
T. Dam ci za nie 20 gp
J. Dobrze
T. Czy moge ci w czymś jeszcze pomóc?
J. Bye (to ważne, ponieważ później może nas nie wpuścić)
Powtarzamy to 10 razy
10 raz
J. Witaj
T. Jestem Tom. W czym moge ci pomoc?
J. Sprzedam 10 szczurów
T. Dam ci za nie 20 gp
J. Dobrze
T. Oj nie mam już miejsca gdzie je położyć, musze iść do mojego pokoju, lecz nie moge opuścić lady...
J. Ja to zrobie!
T. Na prawde? Oh dziękuję ci! Masz tu klucz do krat, schowaj je w skrzyni.
J. Dobrze
Dostajemy skrzynkę z ratami (200 capa)
Idziemy na górę i otwieramy kratę kluczem (uwaga po 1 minucie się zamknie więc nie możemy zbytnio zwlekać, ponieważ nie da się jej otworzyć od środka) i kładziemy skrzynkę z ratami na łużko i bierzemy leżącą tam beczkę.
Po tym zdarzeniu szybko biegniemy z powrotem do statku (dobrze by 1 osoba stała tam i blokowała resp)
Mówimy do Rahem'a:
J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Masz beczke z rumem?
J. Tak
R. Ohh. Zapas rumu na kolejny miesiąc dziękuję ci! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".
Dostajemy w nagrodę Rum Flask'a
Misja 2
Potrzebne będą:
1000 gp
J. Misja
R. Więc chcesz dostać kolejną misję? Dobrze, idz do al'dee i kup żagle do naszego statku!
J. Dobrze
Idziemy do al'dee i kupujemy żagle
Rozmowa:
J. Witaj
A. Witaj, w czym mogę tobie służyć?
J. Żagle do statku
A. Sprzedam ci je za 1000 gp
J. Dobrze
A. Niestety nie mam już takowych na magazynie, musisz poczekać aż uda mi się je zrobić.
Czekamy Od 1 do 6 godzin
Wracamy do Al'dee i mówimy:
J. Witaj
A. Witaj, w czym mogę tobie służyć?
J. Żagle do statku
A. Już je mam, proszę!
(Tracimy 1000 gp)
Idziemy do Rahema i mówimy
J. Witaj
R. Ahoi
J. Misja
R. A więc masz żagle do naszego statku?
J. Tak!
R. Dziękuję! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".
Dostajemy Trapa
Misja 3
Potrzebne:
Lakiś pojemnik.
J. Misja
R. A więc jesteś już gotowy na kolejną misję?
J. Tak
R. Dobrze. Musze ci powiedzieć, że bardzo nielubimy orków, a po tym jak nam ostatnio uszkodziły statek, to wręcz je znienawidziliśmy, dlatego proszę cię, byś poszedł do obozowiska orków i zgasił ich ognisko, po czym porozwalał ich wszsytkie beczki z wodą. Zgadzasz się?
J. Tak
Idziemy do obozu orków (na zachód od wejścia na beed room quest), zabijamy wszystkie orki, gasimy ognisko i rozwalamy bronią wszystkie beczki z wodą orków. Po rozwaleniu ostatniej beczki przyteleportują się do nas 5 orków i 3 orki spearmany, po zabiciu ich wracamy do Rahena i mówimy:
J. Witaj
R. Ahoi!
J. Misja
R. Zsabotowałeś obóz orków?
J. Tak
R. Wyśmienicie! Jak będziesz chcicał dostać następną misję powiedz ,,misja".
Dostajemy Eye Patha
Misja 4
J. Misja
R. A więc jestes gotowy na ostatnią misję?
J. Tak
R. A więc musisz okraść obóz minotaurów, jest to trudna misja, więc czy napewno chcesz to zrobić?
J. Tak
R. Więc, idz do obozu minotaurów i zabież od nich ich największy skarb, za który mogą oddać swoje życie.
J. Co to za skarb?
R. List od ich włądcy Markwina
J. Gdzie go znajde?
R. W środku ich płomienia
J. Płomienia?
R. Magicznego płomienia, który nie spala znajdujących w nim rzeczy.
J. Dobrze
R. Więc idź i nie bój się niczego!
Idziemy na mino hell i zabijamy wszystkie tamtejsze potwory, gdy na najniższym piętrze nie pozostał żaden minos i klikamy w ogień. Dostajemy list, a jednocześnie wogół nas respi się 7 minotaurów (radzę nie bić ich tylko jak najszybciej uciekać do wyjścia)
Wracamy do Rahema i mówimy:
J. Witaj
R. Ahoi
J. Misja
R. A więc zdobyłes ich skarb?
J. Tak
R. Dziękuję! Zostajesz teraz pełnoprawnym piratem na moim statku!
Dostajesz Hook i Peg Leg
Oj za szybko mi wyskoczyło, ale edytuje
@Edit
W sumie to nie napisałem, że to najazd piratów, tylko przypływ (oni tylko przypływają na wyspę by uzupełnić zapasy, ale nie mogą wejść do miasta z oczywistych względów)...
Propo toma
Nie wiem o co ci chodzi ale to tylko dialog... A koleś chce szczury po 10, a za 10 razem nie ma miejsca w magazynie na dole, to chce, żebyśmy je zanieśli do jego pokoju, ponieważ on nie może wyjść (musi sprzedawać i nic nie mówiłem, że on może wyjść, to tylko taki dialog do dodania realizmu), a my poprostu po przyniesieniu tego kradniemy mu beczke z piwem...
P.S. Tibia to gra MMORPG a nie Mororpg XDD ale fajna nazwa nawet (mororpg)
P.S.2
@Down
całkiem fajny queścik ale daj jakąś mape lub coś do tego... No i taki... Krótki