Postanowiłem napisać mini poradnik dotyczący skilli paladyna.
SPIS TREŚCI
1. Jakie skille na jaki lvl.
2. Miejsca do skillowania.
3. Czym skillować.
4. Eq do skillowania.
1. Jakie skille na jaki lvl.
Ponieżej przedstawie tabele, w której pokazane będzie jakie skille powinno się mieć na jakim lvl-u ( oczywiśie każdy może skillować według własnych upodobań, lecz moim zdaniem tak jest najlepiej ).
8lvl - 30/25
10lvl - 40/30
15lvl - 45/35
20lvl - 50/40
30lvl - 60/55
40lvl+ - 75+/70+
2. Miejsca do skillowania.
Ponieważ moją przygodę paladyna rozwijałem w Carlin, dlatego też przedewszystkim opiszę miejsca do skillowania znajdujące się niedaleko Carlin.
a) Trole na cmentarzu koło Carlin - siedzimy tam do skilli 40/30. Klucz do drzwi znajdziemy w skrzynce w Carlin w budynku pełnym skrzynek i beczek w jednej ze skrzynek. Troli jest tam dość dużo, więc myślę, że można tam spokojnie skillować. Jedynym minusem jest to, że najczęściej w godzinach popołudniowych skilluje tam kilku graczy naraz. Jeżeli jest jeden i nie przegania nas ztamtąd to możemy spokojnie skillować, lecz jeżeli jest kilka osób to każdy zabija trole każdemu i tworzą się kłutnie. Z takich kłutni często rozwija się walka. Sam nawet byłem raz ofiarą takiej walki
b) Podziemia Carlin - w podziemiach Carlin aż roi się od bugów, spiderów, batów i poison spiderów. Jeżeli ktoś niechce, lub niemoże skillować na trolach może skilić tutaj. Miejsc ze stworkami jest tyle, że prawie zawsze starcza miejsca. Na 20 lvl-u można skillować tam też na miejscówce ze slimami. Na początku 2 a potem jeszcze 2 po schodkach na duł.
c)Gobliny i roty na Femor Hills - niedaleko Carlin rozciąga się szerokie pasmo górskie

zwane Femor Hills.Na powierzchni występuje tam dość dużo goblinów oraz kilka świń. Troche dalej znajdziemy 2-3 cyklopy, 1 huntera, i kilka bearów. Ja polecam na początek skillowanie na goblinah i świniach, ponieważ:
- z goblinów wypadają small stones, którymi świetnie się skilluje
- ze świń wypada jedzenie, które podnosi poziom many, a za tym idzie żucanie exury, utevo lux i wzrost poziomu magicznego.
3. Czym skillować - ja do skillowania polecam small stones, później speary i royal speary. Small stones kupimy od graczy bądź zlotujemy z goblinów, speary kupimy w sklepie lub zlotujemy z troli, a royal speary kupimy od graczy bądź zlootujemy z valkirji. Oczywiście można się upierać, że small stones zadają zamałe obrażenia i kiepsko się nimi skilluje, ale ja swoje zdanie przedstawiłem.
4.Eq do skillowania - myślę, że do skillowania powinniśmy zakładać jak najlżejsze eq. Tu sprawa nam się rozwija. Mamy dwie opjce:
pierwsza opcja - kupićna allegro.pl bądź samemu uzbierać kase na wysokiej jakości lekki sprzęt. Jeżeli wybieżemy tą opcje to nasze eq powinno wygłądać mniejwięcej tak: blue robe, magma legs/blue legs, winged helmet/crown helmet, bohy, nighmare shield/demon shield
druga opcja - zakładać początkowe żeczy takie jak: scale armor, soldier helmet, dwarven shield, brass legs, leather boots i nie wydawa zbytnio dużo kasy.
Koniec.
Jest to mój pierwszy poradnik więc prosze o szczerość ale nie bez przesady. Mam nadzieję, że pomogłem wielu osobom i zapobiegłem ( chociaż na jakiś ) czas rosnącej pladze pytań na forum o skille paladyna.
PALL ROX