@up
Hmm quest niby ciekawy ale... Kilka rzeczy kłuje w oczy... Np. najaz piratów na rookgaard ( niby nic złego, no ale ^^ ). Dwa, wiesz tibia to gra MORORPG (chyba tak to się piszę =d ) i w niej nie ma takiej opcji że "NPC odchodz ze swojego stanowiska, a ty w tym momecie coś tam robisz" (chodzi mi tu o Toma i ten "dziwny" pomysł ze szczurami )... A pozatym to chyba all co MNIE (tak, tak to tylko MOJE zdanie =d ) troszke zdziwiło.
@topic:
Nazwa questu : Opuszczona kopalnia...
Wymagania : łopata, lina, 1000 gp, 10 pices of iron, 20 level, vial of Vine.
Nagroda : Możliwość sprzedawania eq u specjalnego NPC.
Opis :
Quest jest czymś w stylu Djina na mainlandzie. Zaczynamy go w bear cave (facc). Wchodzimy do niego i udajemy się na północ ( dokładnie idzemy do góry i w lewo do samego końca ). Gdy już jestemy na miejscu rozwalamy pickiem stalaktyty ( lol =d ) i odkopujemy nowo odkrytą dziure. Wchodzimy do niej. Przed nami trzy piętra... (każde piętro ma rozmiar 3x3). Na pierwszym piętrze do pokonania mamy 1 Rotworma, na drugim 2 Rotwormy, na trzecimy 4 Rotwormy. Gdy już jestemy na samym dole przechdzimy przez bramke levelową. Po jej przejściu jesteśmy w pomieszczeniu ( 5x5 ). z NPC Quem (wygląda jak dwarf soldier ), u niego musimy zapłacić za klucz 1000 gp i 10 pices of irone ( żeby miał z czego go wykonać =d ).
G: witaj
Q: Och... witaj wędrowcze !
G: Klucz
Q: Hmm... czyżbyś chciał dostać klucz do daleszej części wykopalsik ?
G: Tak
Q: Dobrze, no ale wiesz to kosztuje 1000 gp i 10 kawałków żelaza...
G: Klucz
Q: Ok, sprzadam ci go za 1000 gp i 10 kawałków żelaza.
G: ok (lub tak =d)
Q: Jest twój
G: Żegnaj
Q: Żegnaj !
Gdy już mamy klucz wchodzimy do next roomu. Do pokonania mamy 3 Roty. Gdy je zabijamy ustawiamy ciała na zapadnie ( zapadnie są 3 naobkoło ogniska ). Aktywujemy zapadnie i możemy skorzystać z drabiny. Wchodzimy na góre. Rozmawiamy z NPC Bunvic.
G: Witaj
B: Witaj ! Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Misja
B: Chcesz abym Ci zadał jakąś misje ?? Hmm... Dobrze... Pierwszą misja dla ciebie jest przyniesienie mi Wina... Tak wina... Jak mi je przyniesiesz może z tobą porozmawiam.
Zdobywamy Vial of Vine
B: Witaj ! Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Wino
B: Masz mój ukochany trunek ?
B: Ahhhh, wreszcie... (z bp tracimy wino =d)
B: Bym zapomniał widze że jesteś godny zaufania więc mam dla Ciebie drugie zadanie... Słuchaj... Słyszałeś może żeby ktoś miał na tej zawszonej wyspie łososia ??
Teraz idzemy zdobywamy 5 Salomon, i wracamy do NPC
B: Musisz być odważny że tu przychodzisz...
G: Łosoś
B: Masz przy sobie odrobine łososia ??
B: Mmmmm, moje ulubione danie... Dziękuje Ci bardzo... (z bp znika 5 salomon)
B: Widze że jesteś porządnym człowiekiem... Gdybyś miał kiedyś czas wpadnij ze mną pohandlować... Wiem, wiem że to daleko ale moje ceny są warte uwagi i jeżeli chcesz to porozmawiaj z All Dee, on powinnien wiedzieć jak Ci skrucić podróż...
Dostajemy Shop Book ( książke co kupuje NPC )... Gratulacje Quest został wykonany !
Teraz możemy sprzedawać u Bunvica takie rzeczy jak :
Copper Shield ( za 100 gp )
Legion Helmet ( za 35 gp )
Hatchet ( za 30 gp )
Pick ( 25 gp )
Ryby ( 4 gp za jedną )
Jeżeli chcemy szybciej się dostać musimy porozmawiać z All Dee w ten sposób:
AD: Witaj ....
G: Bunvic
AD: Ach, ten stary krasnal... Ale pokoleji znasz go ?
G: tak
AD: Hmm...
G: Kopalnia
AD: Czy chcesz przenieść do kopalni ?
AD: Niech bedzie
Każda podróż kosztuje 50 gp. Uwaga jeżeli nie wykonaliśmy questa nie zostaniemy teleportowani do Bunivica. Aaa i kiedy chcemy do niego się teleportować musimy mieć przy sobie Shop Book i minimum 20 lvl
The End.
Ostatnio edytowany przez RookeR - 26-05-2008 o 22:11.
Powód: Literówka =d
|