1. Jakie skille na jaki lvl.
Chcesz mieć dobre skille - mały lv?
8lv - 35/25
10 - 50/30
13 - 60/50
16 - 65/55
19 - 70/60
Jak to osiągnąć?
PvP - nic trudnego, dobre znajomości, monk i skillujemy sobie...
NoN-PvP - Zero expienia, tylko skillowanie... Trole, następnie Dwarfy/roty i od 65+ można próbować Slime.
Zapewne krucho u Was z cierpliwością? Spokojnie.
Robimy noob-chara, jakaś magiczna profesja, wychodzimy na Maina i sobie expimy. Jak zachce nam się skillować to ziuUu na paladyna i z powrotem, jak nam się odechce, to poexpić Magiem/Druidem.
Takim sposobem osiągnąłem na 19 lvl'u - 70/60 na świecie Non-PvP.
Później? Kupujemy speary i expimy na Dwarfach Guardach.. (:
2. Miejsca do skillowania.
Trole znajdziemy pod Ab'dendriel...

Jest ich naprawdę dużo, klucz jedynie 50gp także tam się według mnie najbardziej opłaca skillować.
Następnie Trole przy Carlin.

Do tych Troli potrzeba nam również klucza, który jest ukryty w jednej ze skrzyń w budynku..
...oraz Trole przy Thais.

Niestety, sporo ludzi.. ;//
Po wyskillowaniu już około 40 distance fightingu oraz 30 shieldingu, możemy wybrać się na Dwarfy oraz Rotwormy. Każdy raczej wie, gdzie Kopalnie Dwarfów się znajdują..

Do wyboru, do koloru, jedynie osób może być dużo, ale nie zawsze...
Po tym kierujemy się na Slime... Zalecane skille 65/55 oraz 20+ lv.
I mogę przedstawić kilka ciekawych miejscówek... Oczywiście FACC.

Tuż pod Ab'dendriel

Niedaleko Venore i jeszcze bliżej Dwarf Bridge.

Pod Carlin, dużo ludzi ;<
3. Czym skillować.
Czym skillować, tak?
Słaby skill a możliwość Monka to polecam Speary... wszystkie inne wypadki TYLKO small stones.
Kupujemy je od 1,5k-2k za 100sz. od gracza, bądź wybieramy się na Gobliny, znajdujące się nieopodal Ab'dendriel oraz Carlin.

Zbiera się dosyć ... ciężko, ze względu na sporą liczbę paladynów, którzy również pragną kamyczków. xPP
4. Eq do skillowania.
Polecam eq, które będzie miało wystarczająco obrony a zarazem będzie lekkie.
A... więc.
Noob-Set: Scale Armor, Studded Legs, Legion Helmet, Leather Boots, Dwarven Shield.
Wystarczy nam do Slimów, bo gdy mamy gorsze EQ na slimach, zaczynają wchodzić im niezłe obrażenia.
I tu zacznie się rola naszego noob-chara...
Uzbieraną kaskę (powiedzmyyy... 10k? Jak nie, to lecieć na folde i robić lootbagi. ;o) wydajemy na EQ, aby Slimy mogły nas już w d... cmoknąć.
EQ: Mamooth Fur Cape, Plate Legs, Crown Helmet, Dwarven/Guardian Shield oraz Scarf.
Takie EQ Wystarcz Spokojnie do 45lv+
Myślę, że nieco poprawiłem, taka jest moja teoria...
Achh, i Ci, co grają na światach PvP... Jeżeli chodzi o PK, to o nich nie wspominałem, bo nie grałem nigdy PvP i nie wiem jak to jest..
Jedynie skillowałem trochę na tam. x))
Za wszelkie błędy przepraszam, a jest ich sporo, naprawdę - wiem. ;PP
Wszystko na podstawie doświadczeń..
Pozdrawiam.
@down
No tak, nie dopisałem..
Chciałem po prostu pokazać, jak powinno to przynajmniej wyglądać. ^^