Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nonex
oczywiście taka drastyczna zmiana niesie za sobą szereg zmian w systemie Tibi. W innych mmorpg gracze szczególnie dzieci nie nawalają matki krzesłem po dedzie w tibi jest jak jest ma to swoje plusy i minusy.Więc nie mamy co liczyć na to ze strony Tibi jeśli chodzi o Niukerów.
CipSoft uważa że balansowanie postaci ma wyglądać tak jak wygląda wszystkie postacie mają być równe i każda ma mieć szanse w starciu z inną. Według mnie to jest błąd bo gdyby wzorowali się na sprawdzonym projekcie np. postacie w World of Warcarft problemu by nie było bo tam jest to zrobione wręcz genialnie. Każda profesja powinna być mocna na inną a zarazem sama słabsza wobec drugiej. No trudno jakoś da się grać choć Tibi dużo brakuje do dobrych profesji za to mamy wszystkie niby równe.
|
Mag w Tibii jest bardzo dobrym "dps'em" jednak tutaj zamiast czystej many używa się run które niestety są drogie. Ja uważam, że profesje są równe ale tylko jeśli chodzi o łatwość expienia. Magiem expi się tak jak innymi profesjami, można też szybciej ale wymaga to dodatkowych nakładów gotówki. Uważam że to jest fair
A tak w ogóle to sorry za offtop