Quest
To będzie Quest z legendą i dlatego proszę doceńcie to, że się napisałem. A więc:
"Odkryto, że Amber to była płatna zabójczyni. Kiedyś podobno na zlecenie Willie-ego i Billy-ego zabiła ich brata. Ale to ten brat był zły, a nie Amber, ponieważ to on sprawił, że [MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER] w Minotaur Hell wypuszcza swojego ucznia, aby zabijał ludzi. To jak on tego dokonał to tajemnica. Podobno wpadł na ten pomysł, a jako, że miał sojusz z [MONSTER]minotaur[/MONSTER]ami, opowiedział o nim [MONSTER]Minotaur Mage[/MONSTER]owi o nim. W każdym razie Amber go goniła po całym Rookgardzie, aż w końcu go zabiła. Od tamtąd słuch o nim zaginął. Ale jego ciało nadal tkwi w tym samym miejscu, gdzie Amber dokonała swojego ostatniego, zleconego zabójstwa"
Wymagania: Kilof, Lina;
Nagrody: [ITEM]Katana[/ITEM], 57 Gp, 3 [ITEM]Meat[/ITEM], [ITEM]Copper shield[/ITEM], [ITEM]BackPack[/ITEM].
Więc Quest rozpoczynamy od rozmowy z Amber. Mówimy tak (napisałem kwestie tylko gracza):
Gracz: Hi
Gracz: You are killer ?
Gracz: Willy and Billy
Gracz: Yes
Gracz: Bye
Otrzymujemy od niej "krew ostatniej ofiary" (Jak na nią klikniemy "look" Napisze że to zwykła krew). Nie pijemy jej, ponieważ wtedy "Złość Ofiary" w jej krwi otruje nas, dopuki nie zginiemy. Idziemy do mino Hell, a konkretnie do labiryntu przed. Na prawo od drabinki używamy kilofa i wchodzimy w dziurę. W pomieszczeniu (3x5) czekają nas 3 [MONSTER]Minotaur[/MONSTER]y. Zabijamy gości. Następnie wchodzimy w następną dziurę gdzie w pokoiku (10x10) są: 7 [MONSTER]Cave Rat[/MONSTER] oraz 3 [MONSTER]Bat[/MONSTER]. Ubijamy stwory i używamy "Krwi Ostatniej Ofiary" na ciele w 1 fazie gnicia. Po zrobieniu tego ciało wygląda jak świeże, bo nawet pod nim jest plama z krwi. Otwieramy ciało i mamy wszystkie nagrody.
No, mam nadzieję, że Quest fajny się Wam spodobał. Proszę o komentarze!
Ostatnio edytowany przez K4R0L - 29-05-2008 o 19:17.
|