Zobacz pojedynczy post
stary 01-06-2008, 23:16   #340
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up

Nie masz nic do napisania w temacie ? NIE SPAMUJ. Dziękuje...

Ps. Prosze nie odpowiadaj na mój post (kolejnym mało śmiesznym postem)

@Topic
Nr. I

Nazwa: Rookgaard is my home.
Wymagania: 9 level, Obi Backpack (dla obiego =d), krew minotaura dla Hiacyntha (czy jak mu tam xd), pan (dla All Dee), Honey Flower (dla Dixi)
Nagroda: Rookgaard Coin (moneta wykuta tylko dla tych co zostają na rooku. Dzięki niej możemy taniej kupować rzeczy u wszystkich sprzedawców, a dokładnie o 5% taniej)
Poziom: Średni (3/5)
Opis:

Gdy postanawiamy zostać na rooku, powinniśmy zainteresować się tym questem. Quest polega na spełnianiu zachcianek (nie takich, zboczuchy=d) NPC. Najpierw udajemy się do Obiego.

G: Witaj
O: Witaj ...
G: Przysługa
O: Hmm... Widze że starasz się o reputacje na tej wyspie. Dobrze przynieś mi mój plecak, który ukradł mi Minotaur. A szepne o tobie słówko innym.

Teraz udajemy się do Bear Room. Rozkopujemy dziure tak jak byś my chcieli wziąść Copper Key. Lesz na dole jedną kratke na lewo od drabiny znowy pickujemy teren i wchodzimy w powstałą dziure. Jesteśmy w pokoju (3x3) w którym są dwa waspy i wilk. Po ich zabiciu idzemy do skrzynki z Bp Obiego. Gdy już go mamy NIE OTWIERAMY GO. Idzemy do obiego i z nim rozmawiamy.

O: Witaj ...
O: Odzyskałeś mój plecak ?!
G: Tak
O: Świetnie... Zapamiętam to ... A, bym zapomniał idz do Dixi, chce z tobą porozmawiać.

Udajemy się do Dixi.

D: Witaj ...
D: Obi mi mówił że znalazłeś dla niego plecak który mu skradziono... Może byś zrobił coś dla mnie ? Słuchaj... Musze zdobyć miodny kwiat (honey flower, chyba tak to się tłumaczy ) ponieważ kocham jego zapach... Jeżeli zdobędziesz go dla mnie porozmawiam o tobie o z innymi.

Idzemy na Wasp Tower i zdobywamy kwiat dla Dixi. Gdy już go mamy wracamy do niej i z nią rozmawiamy:

D: Witaj ...
D: Masz może dla mnie kwiat ?
D: Dziekuje Ci... Teraz szybko idz do All Dee... On ma dla ciebie pewna misje.

Udajemy się do All Dee i z nim rozmawiamy.

A: Witaj...
G: Misja
A: Hmm chcesz dla mnie coś zorobić ? Dobra, słuchaj... Ostatnio robiąc kolacje zniszczyłem moją ostatnią patelnie... Jeżeli przyniesiesz mi nową to Ci coś powiem.

Zdobywamy patelnie (goblin quest ) i wracamy do All Dee.

A: Witaj...
G: Misja
A: Masz już tą patelnie ?!
A: Świetnie ! Słuchaj... Udaj się do pustelnika i z nim porozmawiaj... Słyszałem że potrzebuje pomocnika...

Idzemy do Hiacyntha (wiecie o kogo chodzi =d)

H: Witaj...
G: Pomoc
H: Chcesz mi pomuc ?
H: Dobrze... Zdobądz dla mnie krew minotaura...
G: Dobrze
<dostajemy Magic Vial>

Udajemy się przykładowo do Mino Hell i zabijamy minotaura i nalewamy jego krew do Viala od pustelnika. Gdy już mamy krew wracamy do niego.

G: witaj
H: witaj...
G: Krew
H: Masz ją ??
G: tak
H: Świetnie ! Z tego co słyszałem jesteś dobrym człowiekiem... Teraz idz do wyroczni i powiedz do niej że chcesz monete...

Udajemy się do wyroczni.
Nie witamy się tylko odrazu do niej tak mowimy:

G: Moneta
Oralnce: Hmmm... widze że jesteś kolejną osobą bojącą się swojego losu .... Masz weź ją... dla mnie to moneta tchórzów !
<do bp dostajemy Rookgaard Coin>

Teraz gdy już ją mamy zawsze jak coś kupujemy u tych NPC (oczywiście musimy ją mieć w bp ) mamy u nich 5% zniżke.

The End ...

Nr. II

Nazwa: The book's
Wymagania: 3 zaginione ksiązki Saymora
Nagroda: Green Tunic
Poziom: Łatwy (2/5)
Opis:

Opiekun biblioteki chce pewne księgi...
Idzemy do Saymora i z nim rozmawiamy.

S: Witaj...
G: Ksiegi
S: Czy słyszałeś coś o księgach?! Jeżeli je dla mnie przyniesiesz to obiecuje dać ci coś wartościowego... Dwie z nich są w łapach Minotaurów, zaś trzecią Amber ukryła na tratwie.

Udajemy się do Bear Room i bierzemy księge leżącą na stole koło Minotaura. Następną (tą o Mino Magu) bierzemy z Mino Hell. Ostatnia zaś jest na tratwie (short sword quest =p). Gdy już je mamy idzemy do Saymora.

S: Witaj...
G: Ksiegi
S: Masz je?
<z bp tracimy wszystkie księgi >
S: Dziękuje ! Teraz moja kolej... Oto twoja uroczysta tunika! Co nie podoba ci się ?! Liczyłeś na złoto ? Nie narzekaj... bierz ją ...
<Green Tunic w bp się pojawia =P>

The End

Nr. 3

Nazwa: Wille brother.
Wymagania: Green Tunic
Nagroda: 2 Czarne perły, 10 ciastek.
Poziom: Banalny (1/5)
Opis:
Gdy mamy mamy Green Tunic (patrz quest up ) idzemy do Williego.

W: Witaj...
G: Brat
W: Ach... Nawet mi o nim nie mów... Co ja bym dał żeby być lepszy niż on...
G: Ubranie
W: Masz zieloną tunike?
G: tak
<z bp tracimy green tunic>
W: Dziekuje ! W zamian za nią dam ci pewną wskazówke... Nawet w ściakach
można znaleść coś kosztownego...

Idzemy do kanałów pod miastem (a dokładniej tam gdzie Combat knife można znaleść ). Bierzemy ze skrzyni Combat Knife i "używamy" go na tej samej skrzyni... Dzięki temu zdobywamy 2 czarne perły i 10 ciastek z tajnego schowka =]

The End =]

Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj

Ostatnio edytowany przez RookeR - 01-06-2008 o 23:19. Powód: Literówki tu i tam =<
RookeR jest offline   Odpowiedz z Cytatem