@up
O który quest Ci chodzi ? =P Aaaa o NR 1 ? Tak dałem specjalnie itemy które można wymienić w innych questach (mówe tu o pan i honey flower), dlaczego ? Ponieważ do quest dla rookstaylerów (patrz wymagania do questa , pisze ewidentnie że musisz mieć 9 lvl) i wątpie że Life Fluid (pan) lub Studded's Legs (Honey Flower) były by dobrą* nagrodą dla osoby która postanowiła zostaćna rooku (wkońcu wbiła 9 lvl i "teoryrycznie" jest rookstaylerem).
* Nie wiem jak wy, ale dla mnie (i chyba dla innych też) lepiej kupywać przykładowo Life Fluidy o 5% taniej niż dostać jednego za darmo... Wiem teraz ktoś powie "5% zniżki to może 2-4gp za jeden (nie wiem ile, nie liczyłem =p) life fluid, no rzeczywiście zaoszczędze =P". No ale jeżeli nie wykonasz questa to BP life fluidów kupic za 900 gp (chyba po 45 gp chodzą, nie pamiętam, dawno nie kupywałem), natomiast jeżeli go wykonasz i life fluid będzie tańszy o 4 gp (czyli 41 gp za jeden) to za BP zapłacisz 820 gp. Widać już różnice ?

To samo jesli chodzi o Studded's Leg's, które jakimś SUPER rarem nie są dla Rookstaylera (w końcu dość często lecą z Orca Spearmana =P).
Ps. Wiem, wiem ten quest może jakiś super hiper oszczędny nie jest ( w końcu na BP "tylko 80 gp oszczędasz" przykładowo ), no ale za 80 gp możesz kupić 2xMace i dać jakiemuś "newbe" (nie mylić z NOOBEM =p).
@topic
Nazwa:
Wymagania: 20 level, pick, rope, life fluid's, 2k.
Nagroda: Viking Shield, Viking Helmet.
Legenda: "... był to wielki Wojownik(...) jako jeden z nielicznych miał w swojim ekwipunku rzeczy prawdziwego Vikinga..."
Poziom Trudność: Trudny (4/5)
Opis:
O queście dowiadujemy się od Dalhiema
G: Witaj
D: <milczenie>
G: Vikingowie
D: Jesteś kolejnym poszukiwaczem legendarnej tarczy Vikingów ? Ha ! Już tyle osób jej szukało... Widać ona nie istnieje...
G: Pomoc
D: Chcesz jakiejś wskazówki ? Hmm... Było to w czasach kiedy Minotaury ponoszyły się po całym rookaardzie... I właśnie w tedy z Biblioteki została skradziona księga, w której były informacje o tarczy...
Udajemy się do ślepego Orca
G: Witaj
ŚO: Witaj !...
G: Księga
ŚO: ...
G: KSIEGA!
ŚO: Ty mnie nie zabijać ! Ja być zwykła pomocnik... Księga być u mnie, brać ją prosze.
<dostajemy księge>
Idzemy do Saymora zwrócić książke i dowiadujemy się że skarb wojownika jest w okolicy KATANA ROOM. Udajemy się do Katana Room. Idzemy tak jak na quest, tylko po przejściu po Poison Fieldach idzemy do góry i na samej górze (we wnęce ściany) pickujemy podłorze. Schodzimy na dół. Bramka levelowa. W next room 3 Roty naraz, po ich zabiciu, idzemy do następnych dzrwi i... okazuje się że są zamknięte. Obok nich stoi tablica na której widnieje napis "Tylko ktoś hojny jest godny tu wejść". Odzielamy z 2k 1000 gp (w platynkach) i wrzucamy do urny na śroku pokoju. Drzwi są na 5 min otware. Przechodzimy przez nie i wchodzimy do Teleportu. Za tp czeka nas pomieszczenie (10x10) przedzielone na dwa pokoje. W pierwszym jesteśmy my, zaś w drugim są 6 Rotwormy, 1 Skeleton i 3 Poison Spidery. Otwieramy Final Room i zabijamy ścierstwo. Idzemy na koniec pokoju i ze skrzynek bierzemy VIKING SHIELD i VIKING HELMET. Wracamy w ten sam sposób (znów tracąc 1k na przejście =P).