A ja jestem wogóle przeciwko dzieleniu na wyspy tego i tamtego

Co to ma cholera być OTS?
jak już nowe potwory to wmieszane w tłum a nie posegregowane jak w szufladkach!. Tak jak to było z tymi z poi... tylko tam i nigdze więcej. Fajnie że potem na północy też ich trochę wrzucili. I fajnie by było jakby był np pojedynczy nightmare albo hellfire tu i tam. No i wogóle tibia jest za łatwa. Potworki nie są pomieszane. Często się zdarzają monotonne spawny a to mi śmierdzi otsami i brakiem wyobraźni. Kraina dinozaurów ostatecznie by pasowała na taki odrębny świat - wyłącznie z dinozaurami ale to wyjątek. A dinusie to fajny pomysł.

No oczywiście jeśli nikt go nie zepsuje przy tworzeniu. Są setki możliwości. Latające, łażące, pływające... Tylko jakby to rozwiązać względem reszty świata? W jaki sposób się tam przenosić? bo łódką to troche lipa.. śmierdzi parkiem jurajskim. Teleport szalonego naukowca to był już lepszy pomysł.

A mi przyszedł do głowy pomysł z długim teleportem. Żeby nie było że ludzie będą sobie latać albo pływać na wyspę dinozaurów kiedy tylko zechcą...
Do takiego teleportu wchodziłoby się jednego dnia i koniec... teleport zamknięty jesteś w malutkim pomieszczeniu i nie możesz wyjść... a na wyspie by się lądowało następnego dopiero... czyli jeden dzień by zajmowała podróż (w czasie?). Tak jak jest z niektórymi addonami że zanosi się produkty i się wraca następnego dnia dopiero po gotowy addon. To by zmusiło ludzi do planowania wyprawy i nie byłoby tam tylu noobów kręcących się pod nogami.
Osobne dp (nie połączone z resztą świata bo w końcu to miejsce cofnięte w czasie) i tylko parcelem by można było przesyłać rzeczy do innych miast (oczywiście paczka idzie też cały dzień)...
No ale czy CIPom się zechce robić taką fajną krainę? Jak ludzie będą o tym pisać to może się zechce...
PS: Szukam tego tematu o dinożarłach na forum na tibia.com jak ktoś ma linka to plx