Zobacz pojedynczy post
stary 06-06-2008, 13:35   #128
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angeerfire Pokaż post
Połączenie jest proste:
Pan Bóg stworzył świat w "7dni". Ale nie można czytać biblii dosłownie. Te 7 dni to 7 kolejnych faz rozwoju świata. Człowiek został stworzony przez Boga, ale nie stało się to takstryk, jest człowiek. Trzeba było czasu, aby on sie ukształtował itp. a całe to kształtowanie odkrywa właśnie historia. Bóg jest doskonały i wszystko przez niego stworzone jest doskonałe. Najwyżej ludzie potrafią to zepsuć.
Nie do konca to do mnie mowi... Lecz trudno ; ). Poza tym, doskonalosci nie da sie zepsuc...

Cytuj:
@Slythia

Jasne że mamy cel. Możemy się wykształcić, dobrze się bawić. Wybierz się z przyjaciółmi na kajaki, rowery, czy nawet dyskotekę i poczujesz wspaniałość świata. Te życie przygotowuje nas do następnego lepszego życia. Ja osobiście nie lubię chodzić do kościoła, odmawiać różańca i takich spraw, ale wierzę w Boga, chodzę do kościoła i modlę się. Kiedyś powiesz: życie jest piękne. Gwarantuję!
Po dyskotece jedynie mogę się załamać ; P.

Lecz wracając do tematu... Celem jest kształcenie, zabawa? Kajaki? To są elementy życia, a nie jego cel... Życie jest celem samym w sobie? Lecz... Dlaczego (wiem, lubie to pytanie)?