Miałem 9lvl i poszedłem expić pod Ab na trolle. Podszedł do mnie 12 pall i zażądał opuszczenie miejsca expowiska. W związku z tym, żę trole są blisko depo odmówiłem. Ten jak zaczął mnie napierdzielać z bełtów to dead. Tibia rulez (rules ?

)zabrania zabijania graczy do 10lvl. Zgłosiłem oczywiście dead na ctrl+r (nie pamiętam nazwy kanału) ale nikt nic nie odpowiedział. Więc dla takich zabijających niskie lvl powinien być ban na 30 dni żeby się sku***** nauczyły !!!! Jeżeli masz lvl powiedzmy 50 i idziesz na dragony albo na co inne i podchodzi lvl np. 60 i grozi śmiercią jak nie opuścisz tereny expa to prawdopodobnie tylko grozi bo
1)możesz być w gildii (jak nie zauważy

)
2)możesz mieć mocne plecy (on też

)
3)wyższe skille i lepszy eq.
I wtedy to on (tylko tak mówie dla przykładu) jeszcze zaliczyłby deada (j/w).
Moim zdaniem rozwiązaniem tego problemu byłyby „expowiska chronione”. Czyli specjalnie wydzielone tereny z zamykanym wejściem. Dostępne (na razie) tylko dla pacc. Wchodzilibyśmy na tibia.com brali miasto w którym chcielibyśmy expić, wpisywali na ile osób, jakie i ile potworków miałoby być, wpisywalibyśmy następnie oferowaną ilość kasy i czas przez ile chcielibyśmy expić. Jeżeli wygralibyśmy licytacje to z depo znika oferowana przez nas kasa a pojawia się klucz do miejsca expowiska. Szlibyśmy tam, otwierali drzwi i nikt inny nie mógłby wejsć (coś na zasadzie domków). Gdy kończy się czas, dostajemy ostrzeżenie i zostajemy odesłani do świątyni a loot i wszystko co leżało na ziemi byłoby przeniesione do naszego depo, a klucz znika (niezły śmietnik byłby w depo). I dzięki temu nikt by nas nie wyganiał. Ale takie expowisko byłoby na maksymalnie 4 albo 6 godzin i możnaby zakupić teren tylko raz na 3 albo 4 dni. Wtedy byłoby w miare fajnie, szybki resp i exp, nikt nas nie wygania duży loot i kasa. Taka jest moja propozycja. Co o tym sądzicie ?
Wiem że niestraszył mnie hlvl ale straszył śmiercią. I zabił