Zobacz pojedynczy post
stary 06-06-2008, 18:16   #137
Angeerfire
Użytkownik Forum

Angeerfire's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2008
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Imię: Angeerfire
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Send a message via Skype™ to Angeerfire
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bardownik Pokaż post
Wiem, że może niektórzy tego nie zrozumieja, ale ja widzę w tym wszystkim sens. Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo. Dał mu wolną wolę, życie, świat. I to od nas zależy jak to wykorzystamy. Wg tego, w co wierzę, życie jest przedsionkiem, w którym jest para drzwi: Niebo i Piekło. Sensem życia jest wybór jednych z nich. Kształtujemy swoją osobę, żyjemy między ludźmi, odczuwamy, doświadczamy. Sposób w jaki to robimy jest wielce istotny dla odbioru klucza, dzięki, któremu przekroczymy przedsionek. Brzmi to trochę filozoficznie, ale mam nawyk porównywania (jest to chyba łatwiejsze w zrozumieniu).
Tak.. Właśnie to chciałem dać do zrozumienia w tym małym jednym zdaniu
Cytuj:
Te życie przygotowuje nas do następnego lepszego życia
Choć też może być gorsze jak powiedziałeś.

@Slythia
Rywalizację wymyślił człowiek, i każdy powinien cieszyć się z tego co ma. Wiadomo że jeśli zdobędziemy puchar na jakichś mistrzostwach ktoś inny go nie zdobędzie. Ale to oznacza że byliśmy lepsi. Lecz gdy na przykład dostajemy dyplom w szkole za naukę, nie zabiera to nikomu innemu tego dyplomu, a także oznacza że byliśmy lepsi. Więc jeśli chcesz mieć wszystko to nie oczekuj wiele.. Troszkę zagmatwałem ;d

Porozmawiaj o życiu.

Homo fortunae suae ipse faber

(Człowiek jest kowalem swojego losu)

Ostatnio edytowany przez Angeerfire - 06-06-2008 o 18:17.
Angeerfire jest offline   Odpowiedz z Cytatem