Zobacz pojedynczy post
stary 06-06-2008, 23:32   #51
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CzubiX Pokaż post

A tak poza tym, dużo też zależy od nauczyciela, bo umnie są takie talenty, np z Chemii że do mnie nic nie trafia.
A zaś chemia to same schematy. Praktycznie każde zadanie z danego działu jest robione tak samo, tylko ma inne dane. No może czasem trzeba pokombinować, ale rzadko.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Mam to samo z fizyki. I nie mów, że trzeba chcieć, bo choćbym nie wiem co robił to tych wzorów wykorzystać nie umiem, zwłaszcza gdy dostaję milion pojęć i nawet nie wiem z czego mam skorzystać (na sprawdzianie było bodajże zadanie o treści 'piłka upuszczona z metra na Księżycu spada x sekund, oblicz masę Marsa' - może coś pominąłem, ale to są dane tak kompletnie niepowiązane, że mój mózg tego nie ogarnia).
Nie no z tym zadaniem to przegiąłeś Ale pamiętam jeszcze z grawitacji, że stosunek jakiejś danej opisującej planętę do drugiej innej danej było równe tym samym danym innej planety. Dla przykładu masa ziemii podzielona przez jej promień jest równa masie saturna podzielonej przez jego promień. Coś takiego, także na każde zadanie jest sposób, ale oczywiście jedne są trudniejsze jedne nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Ale pokazałem teraz swoją ciemną stronę, co? : P
aż powiało sejtanem ;o
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem