Zobacz pojedynczy post
stary 06-06-2008, 23:54   #59
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez metiu Pokaż post
@up
Weź skończ, że jesteś w najlepszym gimnazjum. Każde gimnazjum jest takie same, każde ma taki sam program nauczania. Wszystko zależy od możliwości ucznia, to oni tworzą szkołę. Te wszystkie rankingi, nie pokazują poziomu, lecz tylko ilość punktów, jakie są potrzebne do dostania się do danej szkoły. Jeżeli szkoła cieszy się powodzeniem, tzn że pcha się tam sporo bydła to podwyższają liczbę pkt jaką trzeba osiągnąć, żeby się do niej dostać. Co za tym idzie, inne muszą zmniejszać liczbę pkt, żeby zebrać komplet uczniów.
To znaczy, że nie ma szkoły która przerabia więcej materiału, bądź jej materiał jest trudniejszy od innej. Wszystko tkwi w uczniach.

Coś między 3,7 a 4,0. Zachowanie dobre. 3 gimnazjum.
Sad. Niestety, ale nie masz racji. W lepszych gimnazjach materiał przerabiany jest szybciej, na sprawdzianach pytania są trudniejsze, więcej pytają, trudniej o dobrą ocenę z zachowania (np u mnie jak 3 razy w miesiącu nie masz mundurka, albo masz w tym miesiącu 3 uwagi w dzienniku, to dostajesz za dany miesiąc NDP)
Mój kolega, który nie ukrywam, jest głupszy ode mnie (np na teście pod koniec podstawówki miałem 33 punkty, chociaż nie dotknąłem żadnej książki, a on się uczył i dostał 24) jest w słabszym gimnazjum i o*******a się, a leci na 3-4. Ja natomiast jakbym zaczął się o*******ać, nie dostałbym promocji do następnej klasy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
I nauczycielach. I zdecydowanie są szkoły lepsze i gorsze, zwłaszca przez uczniów. W 'dobrej' szkole nauczysz się więcej niż w szkole pełnej pustogłowego plebsu, z którym trzeba 3x wolniej iść z materiałem.
Dokładnie.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem