Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dawergo
@up
Oficial? Jeśli tak to nie wiem jak ty grasz, weź sobie 3 moby na klate na tym samym lvlu (humanoidy) w tym 2 healerow i 1 co z łapy leje (mówie o moim konkretnym dzisiejszym przykładzie), ciekawe czy któregóś zabijesz :>
Przejdź się do low lvlowych miast przeciwnej frakcji, i zaatakuj npc, ciekawe jak szybko będziesz uciekał bo zawołają ochrone...
|
Ok, wycofuję się. Masz racje. Po prostu zapomiałem, że w tibi nie ma mobów-healerów ani zasady grupowania (atakujesz jednego - atakujesz wszystkich) Na przeciwną frakcję jeszcze nie atakowałem bo gram od niedawna (oficial - Agraamar)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Torog Velrock
Tolkein był dłuuuuuugo przez WoWem
|
Za to błyskotliwe spostrzeżenie wysyłam koledze nagrodę publiczności.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ELEAH
Gdzie masz w tibii pod potworkiem nazwę Undead? to jest jakaś rasa? a chodzi ci o ghule, skeletony i jakies tam jeszcze gówna?
|
Tak, chodzi mi właśnie o nie. A nazwa Undead/nieumarli wdarła się już do światów fantasy na tyle głęboko, że nie trzeba nazywać mobów używając dokładnie tego słowa (to nie jest nazwa własna), tak jak nie trzeba ludzi podpisywać "human".
Cytuj:
Aha sorki jak coś to Elfy mieszkające w lasach Tolkien niewymyślił Krasnoludów też , jak niewiesz lepiej siedz cicho Elfy wymyślili Caltycy laska a nie Tolkien...
|
Przeczytaj uważnie - to nie ja napisałem, że Tolkien wymyślił krasnale i Elfy.
Cytuj:
Aha jaką fabułe ma Tibia?
|
przejdź się do jednej z tibijskich bibliotek i poczytaj, albo postaraj się pogadać z jakimiś NPC. Tibia ma sporo fabuły o ile ktoś chce się w nią zagłębić.
@Topic.
Po pierwszej zapowidzi byłem mocno zawiedziony tym, że nie pojawi się żadna nowa kraina. Jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że to nie jest do końca złe. Zamiast na wymyślaniu nowego miasta skupili się na starych terenach. Kazo i dara naprawdę potrzebowały odnowienia. Dodali też kilka nowych expowisk w starych miejscach, zamiast tworzyć masę niepotrzebnego terenu. Nowe questy też mogą być ciekawe. Mam nadzieje że będzie ich sporo i będą w miarę opłacalne. Nagroda w expie nie wydaje mi się zbytnio interesująca, po prostu taki mały dodatek jak w bardzo wielu innych grach MMO (nie tylko w wowie). Nowy system rozmowy z NPC wydaje mi się bezsensowny. Kolejki w sklepie czasami potrafiły wkurzyć ale dodawały odrobiny klimatu. Wytłuszczenie słów kluczowych też mogliby pominąć bo naprawdę nie jest trudno zorientować się o co chodzi (No chyba, że ktoś nie zna w ząb angielskiego).
No to tyle... przepraszam za tego posta.