13-06-2008, 19:12
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Świat: Selena
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez crav
Przeszedłem Diablo, Diablo 2 z dodatkiem i bez, wieloma postaciami, Fallout 1 i 2, Baldurs gate i wiele innych których poprostu nie pamiętam, nigdzie takich dziwnych tutoriali nie było... są na początku samouczki ale nie takie które uczą banalnych czynności jak chodzenie... Po 1 włączeniu tibi pare lat temu wiedziałem jak sie chodzi, używa liny, przełącznika, drabiny itp. było to dla mnie LOGICZNE. Boje sie, że średnie IQ graczy które teraz oscyluje w granicy 75 jak sądze spadnie jeszcze bardziej, a średnia wieku obniży się do 7-10 lat. Ta gra jest/chce być RPG, RPG nie są dla dzieci, są dla ludzi posiadających dosyć rozwinętą wiedze ogólną, wyobraźnie i potrafiących sie komunikować (szczególnie ważne W MMORPG). Przedszkolaków zapraszam do piaskownicy, nie do gier online które są złodziejami czasu i dzieciństwa i wymagają chociaż podstawowej znajomości angielskiego, większość maluchów nie potrafi sie wysłowić nawet w ojczystym języku. I najważniejsze, czy ktoś kto czyta książki "ala ma kota" potrafi sie wczuć w klimat gry? Nie sądze, kolejni "FRI ITANZ PLX XD" zaleją depo...
moja propozycja? obowiązkowy test znajomości podstaw angielskiego i jakiś prosty teścik IQ ( też po angielsku  ) przed założeniem konta. To by zmieniło te gre nie do poznania, bo to zmienia tibie najbardziej to gracze.
|
podpisuje sie pod tym.
also
Użytkowników czytających ten temat: 443 (zarejestrowanych: 67, gości: 376)
Ostatnio edytowany przez Lenrock - 13-06-2008 o 19:16.
|
|
|