Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2008, 10:27   #145
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez crav Pokaż post
Przeszedłem Diablo, Diablo 2 z dodatkiem i bez, wieloma postaciami, Fallout 1 i 2, Baldurs gate i wiele innych których poprostu nie pamiętam, nigdzie takich dziwnych tutoriali nie było... są na początku samouczki ale nie takie które uczą banalnych czynności jak chodzenie... Po 1 włączeniu tibi pare lat temu wiedziałem jak sie chodzi, używa liny, przełącznika, drabiny itp. było to dla mnie LOGICZNE. Boje sie, że średnie IQ graczy które teraz oscyluje w granicy 75 jak sądze spadnie jeszcze bardziej, a średnia wieku obniży się do 7-10 lat. Ta gra jest/chce być RPG, RPG nie są dla dzieci, są dla ludzi posiadających dosyć rozwinętą wiedze ogólną, wyobraźnie i potrafiących sie komunikować (szczególnie ważne W MMORPG). Przedszkolaków zapraszam do piaskownicy, nie do gier online które są złodziejami czasu i dzieciństwa i wymagają chociaż podstawowej znajomości angielskiego, większość maluchów nie potrafi sie wysłowić nawet w ojczystym języku. I najważniejsze, czy ktoś kto czyta książki "ala ma kota" potrafi sie wczuć w klimat gry? Nie sądze, kolejni "FRI ITANZ PLX XD" zaleją depo...

moja propozycja? obowiązkowy test znajomości podstaw angielskiego i jakiś prosty teścik IQ ( też po angielsku ) przed założeniem konta. To by zmieniło te gre nie do poznania, bo to zmienia tibie najbardziej to gracze.

Zgadzam się z tobą. Teraz jest już ciężko, bo noobów jest bardzo dużo, a taki tutorial to już w ogóle zmieni całą Tibię. Po prostu,Tibii 7,6 już nie będzie. Z roku na rok jest co raz gorzej. Real Tibii, do OTS'a brakuje już tylko manarun, które dodają po 1000+ many i to wszystko.

A tu teraz spisy updatów z moimi "spostrzeżeniami":
7.6 - Ostatnia dobra Tibia. [Najlepsza]
7.8 - Hotkeyom mówimy nie!
8.0 - Dmg Rycerza i Pala mówimy nie!
8.1 - Vis i inne czary na odległość, kpina. Mówimy nie!
8.2? - Rookstayerzy tracą sens. Każdy nup będzie miał dobre eq

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wylansowany Pokaż post
Zastanawiam się dlaczego wszyscy krytykują ten tutorial. W końcu, po update nie będzie "Fri itanz plx!!!!", "ej dajcie cosi", "jak urzyc liny", "eee wie ktosi jak dojsici do depo" itp.

A co znowu upodabnia Tibię tak do OTS'a? To, że do 10lvl będzie można się teleportować do depo? Czy może to, że będzie ta "Wyspa Przeznaczenia", która daje eq (wyjaśnione wyżej), czy rozróżnia profesje od siebie?

Update jest na +, ale kwiestia expowisk dalej pozostawia wiele do życzenia (szczególnie dla h-leveli...)
I nie masz racji. Noobów będzie jeszcze więcej. Bo teraz nawet 7 latek będzie mógł przejść rooka, a na mainie już nie ma tutoriala, nie ma free eq. I wtedy dopiero się rozpocznie "FRI ITANS PLAx!", bo moby, będą bić takich noobów mocno .
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.

Ostatnio edytowany przez BaxCrow - 14-06-2008 o 10:31.
BaxCrow jest offline