Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2008, 10:41   #146
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
8.2? - Rookstayerzy tracą sens. Każdy nup będzie miał dobre eq
No taa... bo EQ rookstayera to tak strasznie trudno zdobyć, przecież to takie rare items ;f

Jak zwykle bawicie się w moherowe babcie (jak ktoś tam wyżej napisał) i wymyślacie sobie jakieś niestworzone historie do tego jak będzie nie mając o tym zielonego pojęcia.

@Pierwsze primo, EQ
Sprawa z ekwipunkiem. Początkowe EQ każdy miał tak czy siak na starcie, więc teraz się nie będzie prawie nic różnić. Tamte drugie EQ kiedy ktoś zdobywa mając 8 lvl i wychodząc na main można uznać za nagrodę za przejście rooka. Przecież nie jest ono jakieś wyrafinowane, 95% ludzi znalazło by sobie lepsze w pierwszy dzień gry na mainie. No i nie myślcie, że (jak kolega zacytowany wyżej napisał) wszyscy będą mieć takie rare eq (rotfl eq) jak rookstayer, bo pewnie tak czy siak biorąc te nowe EQ wyjdzie on na main, więc nie ma żadnego związku z rookstajerami. Dlatego takie rozwiązanie, przyznawania podstawowego eq określonej do tego profesji jest bardzo dobre, stosowane już setki razy w innych grach mmorpg.

@secondo, teleport
Nie wszyscy są takie pro jak Wy, grający w tibie po 2 lata. Ja, parę lat temu (pamiętam to do dziś) kiedy wyszedłem z rooka kumpel zaprowadził mnie do ab i pokazał depo. Po następnym zalogowaniu kiedy polazłem sobie na trole, potem wyszedłem z ab południową bramą i (nie miałem wtedy zielonego pojęcia jak wygląda mainland) zwiedzałem sobie, wracając do ab po paru chwilach za nic nie mogłem odnaleźć depo, musiałem pytać się ludzi jak te ostatnie biedne newbie.

@thrildo, podsumowanie
Zachowujecie się jak (nie powiem jacy) egoiści. Zwróćcie uwagę na to, że w Tibii nie tylko WY gracie i nie tylko takie pro jak WY poruszają się po tych bit mapach. Niektórzy zaczynają swoją grę i logują się pierwszy raz, a nie każdy ma znajomych, którzy mogą mu pokazać co i jak.

Na koniec jakże uniwersalne stwierdzenie. Nie pasuje? To omiń ten tutorial, jest przecież taka możliwość, daj innym się nauczyć; Ty nic nie tracisz tylko zyskujesz.

Cytuj:
I nie masz racji. Noobów będzie jeszcze więcej. Bo teraz nawet 7 latek będzie mógł przejść rooka, a na mainie już nie ma tutoriala, nie ma free eq. I wtedy dopiero się rozpocznie "FRI ITANS PLAx!", bo moby, będą bić takich noobów mocno
Oczywiście mylisz się. Ale już nie chce mi się pisać gdzie i czemu, ide sobie zrobić jajecznicę ;<

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 14-06-2008 o 10:52.
Rybzor jest offline