Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family
no właśnie. Zmieniło by się to, gdyby cipsoft włożył nacisk nie na lvl gracza tylko na team. Tworząc questy nie z coraz silniejszymi potworami tylko wymagające myślenia i coraz większych teamów (coś jak desert quest, tylko wymagający nie po jednym graczu z każdej profesji ale po kilku np 3 sorcow, 3 kina itd...), ciekawsze itemy (nie tylko rare ale także przydatne) itp. Cipsoft nie ma pomysłów? Z zapowiedzi widzę, że dla newbie zrobili całkiem spory kawał roboty, ale co z normalnymi graczami? Niech dalej tłuką w kółko to samo... chociaż może nowe questy coś dadzą ciekawego... nie mogę się doczekać update ;]
|
i wstedy tibia upodobnila by sie bardzo do wowa, chociaz czy ja wiem czy było by to takie złe, obecnie expienie ma coraz mniej plusow (kiedys knight na 300 lev byl nie do zabicia, teraz 350 mozna zlozyc bez problemu o ile stado druidow go nie siocha)
questy są tylko do 100 leva dopiero ostatnie updaty dodaly potiony od 130 jedyny ukłon ku wyzszym levelom? ah jeszcze widziałem ze MLS jest od 140 śmiech, CIp soft nie chce abysmy expili bez opamietania i chce wszelkimi sposobami to zatrzymac, co dobrze im sie ostatnio udaje bo teraz zadna profesia na jakim kolwiek levelu nie czuje sie juz bezpieczna, Czasy eterniala ktory smiał sie ze wszystkich wojen bo nikt go nie był w stanie zabic, juz mineły.
Wogole coz z tego ze knight wali o jakies 30-40% mocniej skoro druid manasue sie 3 razy szybciej jak dla mnie paranoja ze wracamy do punktu wyjscia bo 130 knight nadal ma powazne problemy w zabiciu pwiedzmy 50 druida
W zasadzie juz od pewnego czasu obserwuje pewną nieudolnosc CIpsoftu w rozwiazywaniu problemów, chociazby w balansowaniu profesiii i gry jako całosci, pamieta ktos wakacyjny update ze "strzelajacymi" potworami? gdy goblin trafial kazdym kamyczkiem w 130 knighta w full secie, smiech na sali. Rozumiem ze cipsoft nie ma teamu jak blizard ale mogli by sie troche bardziej postarac w wymyslaniu nowinek i wprowadzaniu ich do gry
Jak narazie Cipsoft to dla mnie taka osiedlowa firma studentów, poki kasa wpływa na konto i wszystko jako tako sie kręci to jest wpozadku.
wyobrazam sobie ich zebranie gdzie jedna z 10 osob mowi "o wymyslilem nowy system leczenia teraz zamiast run będa potiony" i wszyscy sie bez zastanowienia zgadzaja, a pozniej wychodzi takie gówno, kiedy gracz majacy juz jakis cel w grze musi nagle męczyc sie z nowymi "ułatwieniami"
a pamieta ktoś update z zasiegiem palkow? od 5 lat kazdy mial ful zasieg z kuszy i łuku ale cipsoft wpadl na genialny sposob "usprawnienia" pallkow, mianowicie zmniejszyli zasieg crossbow i bow, ale za to ( o zgrozo) jak chcesz miec taki sam jak przed update ukoncz questa i zdobadz arbalesta zeby strzelac jak dawniej, co to ma byc?
spojzcie prawdzie w oczy Oni juz totalnie nie maja pomysłowi albo ta cała szopka rozsypie sie za jakis czas albo chłopcy z Cipsoftu pójda po rozum do głowy, na co sie nie zanosi.
chyba odszedlem wystarczajaco od tematu
wiec cos do topicu jasne ze wbijanie 400 leva nie ma wiekszego sensu ale mysle ze znajda sie tacy 12 latkowie ktorzy beda sie chcieli pochwalic przed kumplami z piaskownicy powalic PA i wbija, coz z tego ze bedzie to oznaczalo 12h przed dlami albo warlockami przez pol roku jak nic sie nie udaje w zyciu i nikt cie nie lubi na podwórku to chociaz w głupiej gierce mozna sie dowartosciowac.
jaki z tego morał? zmien gre bo nasze gdybanie nic nie da a cipsoft zrobi itak co bedzie chciał i przy nablizszej okazji da ci delete