Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dredu
A ja zauważam tu u niektórych pewną sprzeczność. Piszecie, że wierzycie w boga ale nie wierzycie w diabła demony itp. Teraz zastanówcie się. Biblia mówi że istnieje bóg, który jest dobry a jego przeciwieństwem jest diabeł. Słudzy boga to tzw anioły zaś sługami diabła (przynajmniej według biblii) są różnego rodzaju demony (czyli istoty, które automatycznie kojarzone są ze złem). Podsumowując to wszystko wychodzi na to, że jeżeli ktoś jest osobą wierzącą w boga to automatycznie musi akceptować istnienie demonów (czyli tej złej strony) jeśli nie wierzycie w demony, diabły itp to nie możecie akceptować też istnienia boga ponieważ wasza biblia mówi że istnieją dwie strony: dobra (bóg, anioły itp) oraz zła (diabeł i jego demony). Wykluczając istnienie jednej z nich zaprzeczacie też tej drugiej.
|
A ja, wyobraź sobię, wierzę w jakiś wyższy byt, być może Boga (z wielkiej - bo chodzi o chrześcijańskiego) co nie przeszkadza mi odrzucać piekło. Nie opieram się nawet w najmniejszym stopniu na Biblii.