Cytuj:
Nie ma Anty-Luringu, więc rzeź na GSie pod veno to norma. Meble trzeba tachać do domku rzucając po ziemi, bo nie ma paczek. Nie ma też soulpointów, więc można botować i makrować do woli.
|
Wiesz jak za tym tęsknię?
Dobra, teraz odsyłam do swoim 2 postów
Pyk:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=139
Pyk:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=142
k.
Wg. mnie cipsoft powinien w updatach dodawać:
Nowe, przemyślane tereny.
Nowe różnorodne questy.
Nowe Outfity i addony, jednocześnie NIE ZABIERAJĄC starych (old warrior <333)
a nie z naprawdę dobrej balansacji robi taki galimatias że:
Sorc kupuje 50 bp sd w sklepie i klepie nimi wrlcki bez wielkiego waste, na 50 lvlu, robiąc 150k/h (kiedys suma naprawdę ASTRONOMICZNA)
Kina bije po 400 z melee i 400 z e grana, który kosztuje mizernie mało
Paladyn bije z Ass Starów po 600++
I każda profesja może klepać astronomiczne sumy expa, bez większego waste
(no dobra, knight potrzebuje zdeka większego lvlu na 100k+ ale i tak..)
Cytuj:
Najlepsza moim zdaniem była Tibia zaraz po wprowadzeniu różdżek, czyli chyba 7.6.
|
Wraz z różdzkami, wprowadzono tania mane (szybsze odnawianie, tańsze manasy) i od tego czasu zaczyna się ta chora balansacja polegająca na ulepszaniu w każdym updacie innej profesji (z czego wychodzi to, co widzisz dzisiaj-50 lvle na warlockach leczące się exurka bez jakiegoś wielkiego waste.
W 7.4 był klimat, którego nie mogła zaoferować inna gra.
Siedziało się pod GH/własnym domkiem, robiło runki, zwiedzało (np. zwiedzałem PoH z całą gildią..jakies 25 osób +-)
To była zabawa, nie było wyścigu szczurów.
cipsoft tej gry nie przygotował na taki wysyp 200, 300+ lvli,
może dla tego że się ich nie spodziewał - po updacie na 7.6 ludzie nagle zaczeli wbijać coraz większe i większe ilości expa dziennie, i wtedy nastąpił "początek końca" aka "balansacja" , nie widzę sensu, dla którego każda profesja ma być zbalansowana, bo do cholery, sorc ma mieć POWERA w ataku, druid zajmuje się supportem, paladyn jest dobry we wszystkim, ale w niczym najlepszy (sredni atak, srednia obrona) a knight to FORTECA.
A tu nagle cipki sobie wymyślają że profesje mają bić/obrywać/expić/ TAK SAMO, ja osobiście tego nie rozumiem.
k, Pzdro!
@Edit:
Teraz 30 druid/sorc z blokerem klepie acient scaraby, robiąc 130k/h....(30 druid, 70 ek na godzine idzie...3-4 bp gfb i jakies 10 bp mf, loot to jakieś 12k w goldzie...)