Zobacz pojedynczy post
stary 18-06-2008, 07:42   #29
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mydelniczek Pokaż post
Wiesz jak za tym tęsknię?

Dobra, teraz odsyłam do swoim 2 postów
Pyk:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=139
Pyk:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=142

k.
Wg. mnie cipsoft powinien w updatach dodawać:
Nowe, przemyślane tereny.
Nowe różnorodne questy.
Nowe Outfity i addony, jednocześnie NIE ZABIERAJĄC starych (old warrior <333)
a nie z naprawdę dobrej balansacji robi taki galimatias że:
Sorc kupuje 50 bp sd w sklepie i klepie nimi wrlcki bez wielkiego waste, na 50 lvlu, robiąc 150k/h (kiedys suma naprawdę ASTRONOMICZNA)
Kina bije po 400 z melee i 400 z e grana, który kosztuje mizernie mało
Paladyn bije z Ass Starów po 600++

I każda profesja może klepać astronomiczne sumy expa, bez większego waste
(no dobra, knight potrzebuje zdeka większego lvlu na 100k+ ale i tak..)

Wraz z różdzkami, wprowadzono tania mane (szybsze odnawianie, tańsze manasy) i od tego czasu zaczyna się ta chora balansacja polegająca na ulepszaniu w każdym updacie innej profesji (z czego wychodzi to, co widzisz dzisiaj-50 lvle na warlockach leczące się exurka bez jakiegoś wielkiego waste.

W 7.4 był klimat, którego nie mogła zaoferować inna gra.
Siedziało się pod GH/własnym domkiem, robiło runki, zwiedzało (np. zwiedzałem PoH z całą gildią..jakies 25 osób +-)
To była zabawa, nie było wyścigu szczurów.
cipsoft tej gry nie przygotował na taki wysyp 200, 300+ lvli,
może dla tego że się ich nie spodziewał - po updacie na 7.6 ludzie nagle zaczeli wbijać coraz większe i większe ilości expa dziennie, i wtedy nastąpił "początek końca" aka "balansacja" , nie widzę sensu, dla którego każda profesja ma być zbalansowana, bo do cholery, sorc ma mieć POWERA w ataku, druid zajmuje się supportem, paladyn jest dobry we wszystkim, ale w niczym najlepszy (sredni atak, srednia obrona) a knight to FORTECA.
A tu nagle cipki sobie wymyślają że profesje mają bić/obrywać/expić/ TAK SAMO, ja osobiście tego nie rozumiem.

k, Pzdro!

@Edit:
Teraz 30 druid/sorc z blokerem klepie acient scaraby, robiąc 130k/h....(30 druid, 70 ek na godzine idzie...3-4 bp gfb i jakies 10 bp mf, loot to jakieś 12k w goldzie...)

Nie przemyslales tej odpowiedzi zeby wejsc na demonie trzeba miec 60 lvl wiec odpada mass hunt 50 lvlow z exurami na wrl
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline